Forskel mellem versioner af "Centralorganisationen Søfart"

Spring til navigation Spring til søgning
links
(rettet trykfejl)
(links)
'''Centralorganisationen Søfart (CO-Søfart)''' er en [[kartel]]lignende sammenslutning mellem [[Dansk Metals Maritime Afdeling]] og [[Søværnets Konstabelforening]].
 
CO-Søfart blev stiftet af [[Dansk Sø-RestaurtionsRestaurations Forening]] og [[Metal Søfart]] 1. juli 2005 og 1. september 2009 blev Søværnets Konstabelforening optaget i CO-Søfart.
Samlet repræsenterer ''CO-Søfart'' en væsentlig del af de søfarende i den danske [[handelsflåde]], både officerer og menige; desuden flertallet af den manuelle gruppe i [[Søværnet]].
 
Dansk Sø-Restaurations Forening fusionerede i januar 2011 med [[Dansk Metal]], hvorefter hele det maritime område i Dansk Metal, herunder Metal Søfart, blev samlet i en afdeling ved navn Dansk Metals Maritime Afdeling (DMMA). Denne er fortsat medlem af Centralorganisationen Søfart.
Fra udgangen af januar 2011 består CO-Søfart således af Dansk Metals Maritime Afdeling og Søværnets Konstabelforening.
 
De 2 organisationer har fælles bopæl og kontorpersonale, og optræder som en enhed ved forhandlinger og i forbindelse med besættelse af poster i nævn, udvalg og lignende. De er adskilte for så vidt gælder: Hovedorganisationer, foreningsbestyrelse, kontingent, a-kasse, underskrivelse af overenskomster.
89.056

redigeringer

Navigationsmenu