Spring til indhold

Højere forberedelseseksamen: Forskelle mellem versioner

ingen redigeringsopsummering
m (Gendannelse til seneste version ved Steenthbot, fjerner ændringer fra 81.27.214.2 (diskussion | bidrag))
No edit summary
I mange henseender har hf vist sig at være en uddannelsesmæssig succes og fungerer i dag både som et alternativ til de tre øvrige gymnasiale uddannelser og som en slags "mellemting" i uddannelsessystemet, hvor mange unge og voksne får en "ny chance". Tidligere har kvaliteten af en hf-eksamen dog været kritisere, fordi nogle af [[student]]erne klarede sig dårligere end studenter på nogle af de videregående uddannelser. Men der er forskellige [[population]]er blandt hf'erne, og disse klarer sig forskelligt. Nyere forskning peger på, at hf spiller en central rolle for at skabe større samfundsmæssig lighe.<ref>[http://www.dpu.dk/site.aspx?p=6641&newsid1=5229 Nyhed - DPU<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
En reform af hf trådte i kraft i 2005 og har tilført uddannelsen to nye faggrupper kaldet Kultur- og samfundsfag, samt Naturfag. SidstnævnteFørstnævnte er et særligt hf-fag, der er en sammenslutning af fagene Historie (B-niveau), Religion (C-niveau), og Samfundsfag (C-niveau), hvor forskellige temaer tages under behandling af de forskellige fag. Faget afsluttes med en tværfaglig [[synopsis]]eksamen. Naturfaggruppen er på samme måde en sammenslutning af Biologi (C-niveau), Geografi (C-niveau) og Kemi (C-niveau), som har til formål at give de studerende en almen [[naturvidenskab]]elig basisviden.
 
Uddannelsen blev oprindelig oprettet som afløser for "præparandklassen", som var adgangsgivende til [[lærer]]uddannelsen på [[Lærerseminarium|lærerseminarier]]. Denne præparandklasse var en blindgyde, hvis man alligevel ikke ønskede at blive lærer. Uddannelsen blev oprettet under [[undervisningsminister]] [[K.B. Andersen]], der ønskede, at få "manden bag ploven" ind i uddannelsessystemet igen.
Anonym bruger