Spring til indhold

Højere forberedelseseksamen: Forskelle mellem versioner

ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
Hf kan tilrettelægges som fuldtidsstudium over 2 år eller som [[enkeltfag]]. En hel hf består af en række obligatoriske fag og faggrupper og nogle valgfag. På mange enkeltfagskurser findes endvidere kortere forberedelseshold som pakker af enkeltfagsundervisning til visse [[Mellemlange videregående uddannelser i Danmark|mellemlange videregående uddannelser]] (MVU), f.eks. [[pædagog]], [[politibetjent]] og [[sygeplejerske]]. Endvidere findes der særlige 3-årige og SU-berettigede forløb som for eksempel søfart.
 
I mange henseender har hf vist sig at være en uddannelsesmæssig succes og fungerer i dag både som et alternativ til de tre øvrige gymnasiale uddannelser og som en slags "mellemting" i uddannelsessystemet, hvor mange unge og voksne får en "ny chance". Tidligere har kvaliteten af en hf-eksamen dog været kritisere, fordi nogle af [[student]]erne klarede sig dårligere end studenter på nogle af de videregående uddannelser. Men der er forskellige [[population]]er blandt hf'erne, og disse klarer sig forskelligt. Nyere forskning peger på, at hf spiller en central rolle for at skabe større samfundsmæssig lighelighed.<ref>[http://www.dpu.dk/site.aspx?p=6641&newsid1=5229 Nyhed - DPU<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
En reform af hf trådte i kraft i 2005 og har tilført uddannelsen to nye faggrupper kaldet Kultur- og samfundsfag, samt Naturfag. Førstnævnte er et særligt hf-fag, der er en sammenslutning af fagene Historie (B-niveau), Religion (C-niveau), og Samfundsfag (C-niveau), hvor forskellige temaer tages under behandling af de forskellige fag. Faget afsluttes med en tværfaglig [[synopsis]]eksamen. Naturfaggruppen er på samme måde en sammenslutning af Biologi (C-niveau), Geografi (C-niveau) og Kemi (C-niveau), som har til formål at give de studerende en almen [[naturvidenskab]]elig basisviden.
Anonym bruger