Mageskifte: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
m typo
Linje 1: Linje 1:
At '''magesksifte''' er at bytte fast ejendom. Der vil ofte være tale om, at den ene part betaler et beløb til den anden part for en værdiforskel mellem de to ejendomme. Det forekommer ofte i familier, hvor børnene ønsker at overtage deres barndomshjem af forældrene, som så til gengæld har brug for en mindre ejendom og derfor overtager barnets. Det forekommer også i forbindelse med [[ekspropriation]]er og offentlige anlæg.
At '''mageskifte''' er at bytte fast ejendom. Der vil ofte være tale om, at den ene part betaler et beløb til den anden part for en værdiforskel mellem de to ejendomme. Det forekommer ofte i familier, hvor børnene ønsker at overtage deres barndomshjem af forældrene, som så til gengæld har brug for en mindre ejendom og derfor overtager barnets. Det forekommer også i forbindelse med [[ekspropriation]]er og offentlige anlæg.


I historien er mest kendt de store mageskifter efter [[reformationen]], hvor især [[Frederik 2.]] søgte at samle det ofte meget spredte [[kirkegods]] ved mageskifter med [[adel]]en.
I historien er mest kendt de store mageskifter efter [[reformationen]], hvor især [[Frederik 2.]] søgte at samle det ofte meget spredte [[kirkegods]] ved mageskifter med [[adel]]en.

Versionen fra 12. jan. 2006, 07:11

At mageskifte er at bytte fast ejendom. Der vil ofte være tale om, at den ene part betaler et beløb til den anden part for en værdiforskel mellem de to ejendomme. Det forekommer ofte i familier, hvor børnene ønsker at overtage deres barndomshjem af forældrene, som så til gengæld har brug for en mindre ejendom og derfor overtager barnets. Det forekommer også i forbindelse med ekspropriationer og offentlige anlæg.

I historien er mest kendt de store mageskifter efter reformationen, hvor især Frederik 2. søgte at samle det ofte meget spredte kirkegods ved mageskifter med adelen.

SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.