Forskel mellem versioner af "Bugatti Veyron"

Spring til navigation Spring til søgning
177 bytes fjernet ,  for 9 år siden
m
småret
m (småret)
Udviklingen startede i [[1999]] med en [[konceptbil]], der blev introduceret på [[Tokyo Motor Show]]. Denne ligner dog i meget høj grad den endelige udgave, der dog er blevet udstyret med en W18 motor (18 [[Cylinder (motordel)|cylindre]] i W-formation).
 
Produktionen af salgsmodellen blev offentliggjort ved et motorshow i [[Geneve]] i [[2001]] og blev annonceret som den hurtigste, kraftigste og dyreste bil i historien. Den blev således udstyret med en [[W16-motor]] med 1001 [[Hestekraft|hestekræfter]], der kunne give en tophastighed på 407,5 km/t (begrænset), hvilket ville give en pris på 1 mio. [[Euro|EUR]] (svarende til ca. 7,4 mio. [[Danske kroner|kroner]]).
 
En række forskellige komplikationer betød dog, at produktionen ville tage længere tid end oprindelig forventet. Eksempelvis forulykkede en prototype under en testkørsel. Men man forventede ved udgangen af 2001 at kunne starte produktionen i løbet af [[2003]].
 
Da [[direktør]]en for [[Volkswagen]]-koncernen blev udskiftet i 2003, valgte den nye at sende Veyron tilbage til tegnebrættet for en kraftig revision og modifikation. Blandt andet arbejdede man på at fjerne en 'stivhed', der var nødvendig for at gøre bilen stabil ved absolut tophastighed, (nikkebevægelser i forhjulene), hvilket gav mindre komfortable kørsel ved almindelige hastigheder,.
 
Den nye version blev officielt lanceret den [[19. oktober]] [[2005]] på Tokyo Motor Show. Herefter er der angiveligt blevet solgte ca. 51 modeller frem til årsskiftet. Bugatti har tabt en del penge på projektet, da det oprindeligt blev lanceret for at se om det var muligt at lave bilen og for at have en teknologiplatform.
* 0–200 km/t: 7,3 sek
* 0–300 km/t: 16,7 sek
* Max FartTophastighed: 407 Kmkm/t
* 10 kølere til at køle bilen ned med
** 4 til at køle selve moteren ned med
** 1 til til hydraulikolien til hækspoileren
** 3 til til at køle luften inde i moteren ned
 
Bugattien kan køre 12 minutter på en fuld tank, med fuld hastighed {{kilde mangler|dato=Uge 51, 2010}}.
 
{{Commonscat|Bugatti Veyron}}
[[uk:Bugatti Veyron 16.4]]
[[zh:布加迪威龙]]
pris 40 mil. DKR ca.
50.302

redigeringer

Navigationsmenu