Spring til indhold

Grong: Forskelle mellem versioner

22 bytes tilføjet ,  for 11 år siden
m
clean up, replaced: Neutral → neutral (sprog){{!}}Neutral ved brug af AWB
m (robot Tilføjer: war:Grong)
m (clean up, replaced: Neutral → neutral (sprog){{!}}Neutral ved brug af AWB)
|Indbyggere_pr=(2007)
|Borgmester=Erik Seem
|Sprog=neutral (sprog){{!}}Neutral
|Websted= www.Grong.kommune.no
}}
'''Grong''' ([[sydsamisk]] ''Gråangkhe'') er en kommune i [[Nord-Trøndelag]] [[fylke]] i [[Norge]]. Den ligger ved Europavej 6, 200  km nord for [[Trondheim]]. Gennem kommunen løber også [[Namsen]], en velkendt [[laks]]eelv, som munder ud i [[Namsos]]. Kommunevåbnet er tre grønne trekanter placeret over hinanden som symboliserer et grantræ, som kommunen har mange af. Den er en skovbrugskommune.
 
Kommunen omfattede tidligere [[Røyrvik]] og [[Namsskogan]]. Disse blev, sammen med [[Harran]] selvstændige kommuner i [[1923]]. Senere flyttede Harran tilbage til Grong.
== Bosætning ==
Hovedparten af befolkningen er bosat i den nedre del af dalstrøgene langs Namsen og Sanddøla med administrationscenteret og byen Mediå (Grong) (1079 indb. 2004) som har 43 % af kommunens indbyggere.
 
 
== Erhvervsliv ==
Grong er en landbrugs- og skovbrugsbygd hvor ca. 12 % af den arbejdende befolkning er beskæftiget i disse erhverv (2001). Gårdene er relativt store. Det dyrkes meget korn, der er også en del mælkeproduktion. Det produceres årlig ca. 27.000 m<sup>3</sup> tømmer (2002), hovedsagelig gran. Industrien er knyttet til jord- og skovbrug med trævare-, næringsmiddelindustri og mekanisk værksted.
 
 
== Samfærdsel ==
* [http://www.jernbaneverket.no/jernbanenettet/stasjonsoversikt/nordlandsbanen/index.jhtml?expanded=Grong#Grong Jernbaneverkets stationsoversikt: Grong]
* [http://forsk.njk.no/stdb/VisEkspsted.php?Stnr=4808&detaljert=1&baneID=153 Norsk Jernbaneklubs stationsdatabase: Grong]
 
 
{{Nord-Trøndelag}}
188.448

redigeringer