Ammassalik Kommune: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
B.A.C. (diskussion | bidrag)
{{grønland}} + {{kommune}}
m interwiki, fjerner overkat, typo
Linje 4: Linje 4:
Kommunen blev oprettet den [[1. januar]] [[1963]]. Der var pr. 1. januar [[2005]] i alt 3.018 indbyggere i kommunen fordelt med 1.852 i [[by]]en [[Tasiilaq]] og 1.166 i de 5 [[bygd]]er [[Kuummiut]], [[Kulusuk]], [[Tineteqilaaq]], [[Sermiligaaq]] og [[Isertoq]].
Kommunen blev oprettet den [[1. januar]] [[1963]]. Der var pr. 1. januar [[2005]] i alt 3.018 indbyggere i kommunen fordelt med 1.852 i [[by]]en [[Tasiilaq]] og 1.166 i de 5 [[bygd]]er [[Kuummiut]], [[Kulusuk]], [[Tineteqilaaq]], [[Sermiligaaq]] og [[Isertoq]].


Kommunekontoret i Tasiilaq er en smuk, enkel og praktisk indrettet bygning. Den er mod sædvane i Grønland, ikke resultatet af en dyr arkitektkonkurrence, men tegnet og opført af fagfolk indenfor byggebranchen.
Kommunekontoret i Tasiilaq er en smuk, enkel og praktisk indrettet bygning. Den er mod sædvane i Grønland ikke resultatet af en dyr arkitektkonkurrence, men tegnet og opført af fagfolk indenfor byggebranchen. Se foto af bygningen: [http://www.atagu.gl/biblio/foto/ark/97081932.htm]
Se foto af bygningen: [http://www.atagu.gl/biblio/foto/ark/97081932.htm]


Kommunens samlede areal andrager 250.000 km<sup>2</sup> hvilket er 5 gange [[Danmark]]s størrelse.
Kommunens samlede areal andrager 250.000 km<sup>2</sup>, hvilket er 5 gange [[Danmark]]s størrelse.
Kommunen grænser i nord mod [[Ittoqqortoormiit Kommune]], og i vest mod [[Illulissat Kommune]], og i sydvest mod [[Nanortalik Kommune]].
Kommunen grænser i nord mod [[Ittoqqortoormiit Kommune]], i vest mod [[Ilulissat Kommune]], og i sydvest mod [[Nanortalik Kommune]].


Året rundt er der flere ugentlige flyforbindelser til kommunen via [[Kangerlussuaq]] (Søndrestrømfjord), via [[Nerlerit Inaat]] (Konstabel Pynt) og via [[Reykjavik]], [[Island]]. I sommertiden er der intensiv ruteflyvning mellem Reykjavik og Kulusuk med 1 til 3 fly dagligt.
Året rundt er der flere ugentlige flyforbindelser til kommunen via [[Kangerlussuaq]] (Søndre Strømfjord), via [[Nerlerit Inaat]] (Konstabel Pynt) og via [[Reykjavik]], [[Island]]. I sommertiden er der intensiv ruteflyvning mellem Reykjavik og Kulusuk med 1 til 3 fly dagligt.
Besejlingssæsonen strækker sig fra juni til oktober
Besejlingssæsonen strækker sig fra juni til oktober


[[Ammassalik Museum]] har til huse i byens gamle [[kirke (bygning)|kirke]]. Museet er et lokalt kulturhistorisk museum, og et af de yngste lokalmuseer i Grønland . Det blev taget i brug i [[1990]].
[[Ammassalik Museum]] har til huse i byens gamle [[kirke (bygning)|kirke]]. Museet er et lokalt kulturhistorisk museum, og et af de yngste lokalmuseer i Grønland. Det blev taget i brug i [[1990]].


==Eksterne henvisninger==
----
*[http://www.ammassalik.gl/frame_1_dk.htm Kommunens hjemmeside]
'''Eksterne henvisninger'''
*[http://www.ammassalik.gl/under%20kommunen/Museet/museum.html Museet]


[http://www.ammassalik.gl/frame_1_dk.htm] Kommunens hjemmeside

[http://www.ammassalik.gl/under%20kommunen/museum.html] Museet
{{Grønland}}
{{Grønland}}

[[Kategori:Grønland]]
[[Kategori:Grønlandske kommuner]]
[[Kategori:Grønlandske kommuner]]

[[en:Ammassalik]]

Versionen fra 18. jan. 2006, 23:18

Ammassalik Kommune
Kommunesæde Tasiilaq
Areal 250.000 km²
Indbyggere 3.018
Borgmester Vittus Mikaelsen
Websted http://www.ammassalik.gl

Ammassalik Kommune, grønlandsk Ammassalip Kommunia, er den sydligste af Østgrønlands to kommuner.

Kommunen blev oprettet den 1. januar 1963. Der var pr. 1. januar 2005 i alt 3.018 indbyggere i kommunen fordelt med 1.852 i byen Tasiilaq og 1.166 i de 5 bygder Kuummiut, Kulusuk, Tineteqilaaq, Sermiligaaq og Isertoq.

Kommunekontoret i Tasiilaq er en smuk, enkel og praktisk indrettet bygning. Den er mod sædvane i Grønland ikke resultatet af en dyr arkitektkonkurrence, men tegnet og opført af fagfolk indenfor byggebranchen. Se foto af bygningen: [1]

Kommunens samlede areal andrager 250.000 km2, hvilket er 5 gange Danmarks størrelse. Kommunen grænser i nord mod Ittoqqortoormiit Kommune, i vest mod Ilulissat Kommune, og i sydvest mod Nanortalik Kommune.

Året rundt er der flere ugentlige flyforbindelser til kommunen via Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord), via Nerlerit Inaat (Konstabel Pynt) og via Reykjavik, Island. I sommertiden er der intensiv ruteflyvning mellem Reykjavik og Kulusuk med 1 til 3 fly dagligt. Besejlingssæsonen strækker sig fra juni til oktober

Ammassalik Museum har til huse i byens gamle kirke. Museet er et lokalt kulturhistorisk museum, og et af de yngste lokalmuseer i Grønland. Det blev taget i brug i 1990.

Eksterne henvisninger