Forskel mellem versioner af "Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer"

Spring til navigation Spring til søgning
(→‎Aktiviteter: udvidet)
Helhedsbetragtningen f.eks. i forhold til udnyttelse af naturressoucer, fødevareproduktion, sundhed og sygdomsbekæmpelse samt politik og økonomi er også en af de egenskaber, der har gjort fakultetet til en af de stærkeste spillere inden for forskning og uddannelse relateret til udviklingslandene.
 
LIFE har ca. 3.500 [[studerende]], hvoraf de 500 er [[ph.d.]]-studerende. De 24 uddannelser på [[bachelor]]- og [[kandidat]]niveau fører til titler som [[dyrlæge]], [[agronom]], forstkandidat, [[hortonom]], [[landskabsarkitekt]], landskabsforvalter, jordbrugsøkonom, levnedsmiddelingeniør og -kandidat samt cand.scient. i agricultural development, biologi-bioteknologi, miljøkemi, parasitologi og i produktionsudvikling (PAT) samt i klinisk og human ernæring. <br />
 
Ca. 15 % af fakultetets studerende kommer fra udlandet, og omtrent halvdelen af al undervisning på fakultetet foregår på engelsk.
 
Størstedelen af fakultetets 1.800 medarbejdere har deres daglige gang på fakultetets hovedcampus på [[Frederiksberg]]. Det er også her Danmarks Veterinær- og Jordbrugsbibliotek (DVJB) ligger, som en integreret del af fakultetet. Arkitekterne [[G.Gottlieb Bindesbøll]], [[Martin Borch]], [[Steen Eiler Rasmussen]] og [[Mogens Koch]] står bag størstedelen af bygningskomplekset på Københavns Universitets Frederiksberg Campus, der også omfatter det tidligere [[Københavns Sygehjem]] på Rolighedsvej af [[H.C. Stilling]]. I [[1990'erne]] blev der med en investering på ca. 550 mio. kr. gennemført omfattende nybyggerier, men fakultetets fredede have og oprindelige bygninger ligner sig selv fra dengang, de blev etableret.
 
UdoverUd over sin Frederiksberg Campus har fakultetet også tidligere haft en [[Forstbotanisk Have Charlottenlund|Forstbotanisk Have i Charlottenlund]] (som fra foråret 2008 er overdraget til [[Skov- og Naturstyrelsen]]), hvorfra studie- og forskningsmæssige aktiviteter er flyttet til den større samling af træer og buske på [[Arboretet i Hørsholm]]. Derudover har fakulteter en frugttræssamling på [[Pometet]] i Tåstrup, hvor der også findes forsøgsgårde.
 
== Fusion med Københavns Universitet ==
111.163

redigeringer

Navigationsmenu