Sakramente: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Seven_Sacraments_Rogier.jpg|thumb|[[Rogier van der Weyden]]: ''De syv sakramenter'', omkring 1448]]
[[Fil:Seven_Sacraments_Rogier.jpg|thumb|[[Rogier van der Weyden]]: ''De syv sakramenter'', omkring 1448]]
Et '''sakramente''' (af [[latin]] ''sacer'' ''hellig'') er en hellig handling og nådemiddel. Sakramenterne er en ved [[Jesus fra Nazaret|Jesus Kristus]] indstiftet tegnhandling. PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKK
Et '''sakramente''' (af [[latin]] ''sacer'' ''hellig'') er en hellig handling og nådemiddel. Sakramenterne er en ved [[Jesus fra Nazaret|Jesus Kristus]] indstiftet tegnhandling.





Versionen fra 29. maj 2011, 11:56

Rogier van der Weyden: De syv sakramenter, omkring 1448

Et sakramente (af latin sacer hellig) er en hellig handling og nådemiddel. Sakramenterne er en ved Jesus Kristus indstiftet tegnhandling.


Medens den romersk-katolske kirke og den ortodokse kirke har syv sakramenter (dåben, firmelsen, kommunionen, skriftemålet, de syges salvelse (den sidste olie), ægteskabet og præstevielsen), har den danske folkekirke, den reformerte kirke og de fleste protestantiske frikirker med dåben og nadveren kun to sakramenter. Til forskel fra luthersk opfattelse hævder den reformerte kirke og frikirkerne, at et sakramente er en ren symbolhandling. Rastafari regner indtagelse af cannabis som et sakramente, oplyser Wikipedias artikel om rasatafari.

Se også