Forskel mellem versioner af "Forening"

Spring til navigation Spring til søgning
1.032 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved Luckas-bot, fjerner ændringer fra 82.143.215.143 (diskussion | bidrag)
m (Gendannelse til seneste version ved Luckas-bot, fjerner ændringer fra 82.143.215.143 (diskussion | bidrag))
Foreninger spiller en helt afgørende rolle i det danske samfundsliv. Mange anliggender, der i andre lande forvaltes af offentlige institutioner, varetages hos os af private foreninger (evt. med offentlige tilskud). Som eksempel kan nævnes arbejdsløshedskasserne.
 
== Foreningsfrihed ==
==HEJ JEG ER BØSSE JEG KNEPPER DIN FAR
I Danmark er der foreningsfrihed - [[Danmarks Riges Grundlov|grundloven]] fastsætter i § 78, at ''borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at danne foreninger i ethvert lovligt øjemed''. Den citerede paragraf omhandler adgangen til at stifte (og melde sig ind i) foreninger.
 
I visse foreninger er der pligt til medlemskab. Hvis man f.eks. køber et [[parcelhus]], kan der være [[tinglyst]] en pligt til at være medlem af [[grundejerforening]]en for det pågældende område. Eksklusivaftaler, som forpligter de ansatte på en arbejsplads til medlemskab af en bestemt [[fagforening]], er ifølge lov om foreningsfrihed på arbejdsmarkedet ulovlige. Se [http://www.themis.dk/synopsis/index.asp?hovedramme=/synopsis/docs/lovsamling/foreningsfrihedsloven.html ''foreningsfrihedsloven''].
 
En ejendom, som er udstykket i [[ejerlejlighed]]er, skal have en [[ejerforening]], som indehaverne af ejerlejlighederne automatisk er medlem af. Ejerforeningen er - trods navnet - ikke en forening i egentlig forstand, men et administrativt organ.
 
== Foreningssædvaner ==
129.706

redigeringer

Navigationsmenu