Forening: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
1.499 bytes fjernet ,  for 11 år siden
m (Gendannelse til seneste version ved Luckas-bot, fjerner ændringer fra 82.143.215.143 (diskussion | bidrag))
En ejendom, som er udstykket i [[ejerlejlighed]]er, skal have en [[ejerforening]], som indehaverne af ejerlejlighederne automatisk er medlem af. Ejerforeningen er - trods navnet - ikke en forening i egentlig forstand, men et administrativt organ.
 
JEG HAR KLANMYDIA OG DET SER DEJLIGT UD NÅR JEG SVEDER DER ER EN MASSE GRØNNE RÅDNE UDSLET MIN FISSE ER FYLDT MED KLAMME ULÆKRE SÅR MEN JEG ER OGSÅ LUDER
== Foreningssædvaner ==
 
Selv om foreningsområdet i vidt omfang hviler på aftalelovens adgang til frit at indrette sig, er der en række [[sædvane]]r, som kendetegner de fleste foreninger.
 
=== Vedtægt ===
 
Der findes som regel en nedskrevet vedtægt for foreningen, som fastsætter formål, mulige medlemmer og beslutningskompetencer. Vedtægten kan bl.a. indeholde følgende:
 
* Navn
* Beliggenhed
* Formål
* Betingelser for medlemskab - hvem, hvordan, kontingent,
* Eksklusion
* Generalforsamling - afholdelse, dagsorden osv
* Bestyrelsen - valg, kompetence arbejde
* Hvem tegner foreningen udadtil
* Formueforvaltning, regnskab og budget - fremlæggelse, revision, osv
* Ændring af foreningen
* Regler for opløsning - hvordan, fordeling af formuen efter opløsning, osv
 
Et forslag til en foreningsvedtægt findes i Juridisk Formularbog (Jurist- og Økonomforbundets Forlag) samt i Ole Hasselbalch, Foreningsret (3. udgave 2001) hvori også er opstillet mange andre forslag til udformningen af forskellige papirer af interesse for administrationen af foreninger.
 
=== Generalforsamling ===
 
Den øverste [[myndighed (institution)|myndighed]] vil i reglen være en [[generalforsamling]], (eller lignende højeste myndighed) hvor alle medlemmer eller delegerede kan deltage og stemme. Her vil alle medlemmer som udgangspunkt have én stemme hver. Er der tale om en grundejerforening, ejerforening eller lignende, vil der dog oftest kun være en stemme per grund, ejendom eller lejlighed, selv om der deltager to eller flere beboere fra ejendommen.
 
=== Bestyrelse ===
Ledelsen varetages - mellem generalforsamlinger - af en valgt [[bestyrelse]].
 
== Kilder/henvisninger ==
Anonym bruger

Navigationsmenu