Ulster: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
ArthurBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: hr:Ulster
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (robot Tilføjer: pnb:الستر
Linje 65: Linje 65:
[[os:Ольстер]]
[[os:Ольстер]]
[[pl:Ulster]]
[[pl:Ulster]]
[[pnb:الستر]]
[[pt:Ulster]]
[[pt:Ulster]]
[[ro:Ulster]]
[[ro:Ulster]]

Versionen fra 12. jun. 2011, 08:20

Ulsters flag
Ulsters flag
Ulsters beliggenhed
Ulster
Data
Areal: 24.481 km²
Befolkning: 1.993.918 (2006)

Ulster er en af de fire provinser, som øen Irland er opdelt i. Ulster omfatter den nordlige del, og størstedelen af Ulster er i politisk sammenhæng Nordirland. Ulster består af ni counties, heraf de seks (Antrim, Armagh, Down, Fermanagh, Londonderry og Tyrone) ligger i Nordirland, og resten (Cavan, Donegal og Monaghan) i Republikken Irland. Ulsters største by er Nordirlands hovedstad Belfast.

Ulster omfatter et areal på 24.481 km² (deraf 14.139 km² i Nordirland) og har en befolkning på knap 2 millioner (deraf næsten 1,7 millioner i Nordirland). Geografisk set er en stor del af provinsen præget af kyststrækningen mod Atlanterhavet med store klinter og markante klippeformationer. Den største sø på de britiske øer, Lough Neagh, ligger i Ulster, ligesom den den unikke klippeformation Giant's Causeway på nordkysten, der er på UNESCO's verdensarvsliste.

De nordirske nationalister kalder generelt Nordirland for Ulster for at manifestere deres sammenhold med resten af øen Irland, og samtidig markere at tilhørsforholdet til Storbritannien efter deres opfattelse ikke er af permanent karakter.


Irsk geografiSpire
Denne artikel om irsk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi