Citroën: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
12 bytes tilføjet ,  for 16 år siden
→‎Historie: ændret wikilink fra dækfirmaet til dækfirmaet
m (robot Tilføjer: lt)
(→‎Historie: ændret wikilink fra dækfirmaet til dækfirmaet)
I [[1928]] introducerede Citroën det første [[karosseri]] helt i [[stål]] ved hjælp af nogle dyre maskiner, som blev købt hos det amerikanske bilfirma [[Chrysler]]. Det skabte en vis succes, men konkurrenterne (som stadig brugte træ i karosserifremstillingen) fandt på [[aerodynamik|aerodynamiske]] designs af deres biler. Citroën havde ingen mulighed for at ændre sit design - så selvom bilerne solgte godt, fik man tab på grund af lave priser. Men [[André Citroën]] gav ikke op - i stedet opfandt han ''Traction Avant'' eller [[forhjulstræk]] - en ide så innovativ, at konkurrenterne nu måtte give op. Det reddede firmaet økonomisk i en trængt mellemkrigsperiode.
 
Alligevel blev gælden i [[1934]] dog for stor til, at firmaet kunne køre videre alene, og det blev overtaget af dets største kreditor - [[dæk (hjul)|dækfirmaet]]firmaet [[Michelin]].
 
Efter 2. verdenskrig løftede Citroën sløret for deres version af en [[folkevogn]]: en [[Citroën 2CV|2CV]] som så dagens lys på Parisersalonen i [[1948]]. Den var så enkel, at der blot var én forlygte.
432

redigeringer

Navigationsmenu