Forskel mellem versioner af "QR Code"

Spring til navigation Spring til søgning
380 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
m
lidt om de nye koder
m (småret)
m (lidt om de nye koder)
 
Den oprindelige idé bag stregkoderne var, at de skulle bruges i produktionen af [[bil]]er, hvor komponenterne til bilerne blev forsynet med disse stregkoder så [[robot]]ter m.v. automatisk kunne genkende dem. Efterhånden har det fået en bred anvendelse udenfor bilfabrikkerne og bruges til en lang række andre formål: Postadresser, [[URL]]'er til [[hjemmeside]]r, [[Telefonnummer|telefonnumre]], [[e-mail]]-adresser og lignende i [[avis]]er, [[tidsskrift]]er, [[reklame]]r, på [[vejskilt]]e, på [[visitkort]] og utallige andre steder. Man kan endda få programmer til [[mobiltelefon]]er med indbygget [[kamera]], der sætter telefonen i stand til at aflæse såvel QR Code, såvel som andre stregkode-standarder; på den måde, kan sådanne telefoner hurtigt aflæse eksempelvis kontaktinformation fra et visitkort, og gemme dem i hukommelsen til senere brug.
 
== Matrix koden ==
En QR-kode (forkortelse for Quick Response-kode) er en specifik [[matrix stregkode]] (eller to-dimensionelle kode), der kan læses af dedikerede QR stregkode læsere og [[smartphones]] som fx iPhone.
 
Koden består af sorte moduler arrangeret i et kvadratisk mønster på en hvid baggrund. De indkodede oplysninger kan være tekst, [[URL]], eller andre data.
 
== Kapacitet og fejlkorrektion ==
914

redigeringer

Navigationsmenu