Rigoberto Urán: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
SieBot (diskussion | bidrag)
m robot Ændrer: nl:Rigoberto Urán
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (robot Tilføjer: mk:Ригоберто Уран
Linje 54: Linje 54:
[[it:Rigoberto Urán]]
[[it:Rigoberto Urán]]
[[ja:リゴベルト・ウラン]]
[[ja:リゴベルト・ウラン]]
[[mk:Ригоберто Уран]]
[[nl:Rigoberto Urán]]
[[nl:Rigoberto Urán]]
[[no:Rigoberto Urán]]
[[no:Rigoberto Urán]]

Versionen fra 22. jul. 2011, 14:58

Rigoberto Urán
Personlig information
Fulde navn Rigoberto Urán
Født 26. januar 1987 (37 år)
Urrao Rediger på Wikidata
Land Colombia Colombia
Højde 173 cm
Holdinformation
Nuværende hold Movistar Team
Disciplin Landevejscykling
Rolle Rytter
Professionelle hold
År
2006
2007
2008-
Hold
Tenax
Unibet.com
Movistar Team
Eksterne henvisninger
Instagram Rediger på Wikidata
Rediger på Wikidata
Del af Portal:Cykling
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Rigoberto Urán (født 26. januar 1987 i Urrao) er en colombiansk professionel landevejsrytter, som kører for det spanske ProTour-hold Movistar Team. Han er søn af tidligere cykelrytter, Heriberto Urán.

Rigoberto opvoksede i byen Urrao, ca. 170 km fra Medellín. Hans far blev dræbt, da Rigoberto var 14-år gammel, og Rigoberto blev dermed den primære forsørger i hans familie med mor og lillesøster. Han blev foreslået at forsøge at cykle, ligesom sin far, og af mangel på bedre muligheder valgte Rigoberto at gøre forsøget. Han lånte en cykel af sin onkel og deltog i et lokalt enkeltstartsløb. Rigoberto havde ingen anelse om, hvordan reglerne var i enkeltstart, andet end at han bare skulle køre så hurtigt, som muligt. Rigoberto vandt utroligt nok enkeltstarten uden andet udstyr end den lånte cykel. Herfra fik han en stigende interesse for cykelsporten, og allerede som 16-årig fik han en lønnet kontakt. Kontrakten blev underskrevet af hans mor, da han endnu ikke var myndig[1].

Efter 3 år, i 2006, stod det italienske hold, Tenax, klar med en professionel kontrakt til det dengang 19-årige talent. Rigoberto takkede ja og flyttede til Italien[1]. Efter et år hos Tenax skiftede han til Unibet.com. Under Tyskland Rundt i 2007 kom Rigoberto ud for et forfærdeligt styrt, hvor han på nedkørslen fra Riedbergpass kørte ud over vejen og ind i en klippesten. Han slap dog med brud på arme og håndled

Kilder

  1. ^ a b J. Gomez Peña (15. februar 2009). "«Con 14 años, la violencia se llevó a mi padre y me hice cargo de la familia». El Correo". El Correo Digital. Hentet 17. februar 2009.

Eksterne henvisninger


CyklingSpire
Denne biografi om en cykelrytter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.