Tequila: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Amirobot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (robot Tilføjer: ckb:تەکیلا
Linje 26: Linje 26:
[[bs:Tekila]]
[[bs:Tekila]]
[[ca:Tequila]]
[[ca:Tequila]]
[[ckb:تەکیلا]]
[[cs:Tequila]]
[[cs:Tequila]]
[[cv:Текила]]
[[cv:Текила]]

Versionen fra 24. jul. 2011, 08:49

Forskellige Tequila-mærker

Tequila er en mexicansk brændevin, fremstillet af saften fra en agaveart. Alkoholstyrken er normalt på 40-50%. Man opdeler Tequila i forskellige varianter: 100% agave (lavet på den blå agave plante), Mixto (min. 51% af produktet er 100% agave tequila) samt Mezcal. Mezcal er også en form for Tequila - lidt ligesom spumante er en slags champagne. Forskellen mellem Tequila og Mezcal ligger i, at Tequila er begrænset til Jalisco regionen, mens Mezcal laves i andre regioner i Mexico. En god Mezcal kan således nemt være ligeså god eller bedre end en tilsvarende Tequila. Hvis du støder på en "gold" eller "Oro" Tequila, som er gylden i farven, så skyldes det at der er tilsat karamel og ikke at den har lagret på fad.

Inden for 100% agave Tequilaer findes der tre-fire typer: Blanco/Silver = ulagret Tequila (den rene agavesmag) Reposado = Lagret på fad, typisk whisky-fade, i mellem 3-12 måneder. Añejo = Lagret på fad i min. 12 måneder. Extra Añejo = Lagret ekstra længe på fad - de mest dyre og eksklusive Tequilaer.

Danskernes kendskab til tequila er generelt begrænset, idet de produkter der føres og er mest kendte i Danmark som oftest er af en meget tvivlsom kvalitet. De færreste er således klar over, at tequila også produceres i udgaver af en særdeles høj kvalitet. Disse udgaver kan og bør nydes som de bedste whisky og cognac. Priserne på disse produkter er dog også ofte ganske høje.

I Mexico kan man besøge et såkaldt "tequilaria". Dette er caféer, hvor kan man studere mangfoldigheden af tequilas. Cafeerne tilbyder smagsprøver afmålt og betalt i genstande.

Eksterne henvisninger