Hans Skov Christensen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Pgroen (diskussion | bidrag)
m Link til FIH Erhvervsbank
m →‎Referencer: personer over i personkategori ved brug af AWB
Linje 17: Linje 17:


{{FD|1945|Levende|Christensen, Hans Skov}}
{{FD|1945|Levende|Christensen, Hans Skov}}

[[Kategori:Personer fra Aalborg]]
[[Kategori:Personer fra Aalborg]]
[[Kategori:Økonomer fra Danmark]]
[[Kategori:Økonomer fra Danmark]]
[[Kategori:Erhvervsfolk fra Danmark]]
[[Kategori:Erhvervsfolk fra Danmark]]
[[Kategori:Kommandører af Dannebrog]]
[[Kategori:Kommandører af Dannebrog]]
[[Kategori:Kraks Blå Bog]]
[[Kategori:Personer i Kraks Blå Bog]]

Versionen fra 30. jul. 2011, 16:38

Hans Skov Christensen (født 22. juli 1945 i Nørresundby) er en dansk økonom, der fra 1992 til 2010 var administrerende direktør i DI - Organisation for erhvervslivet.

Christensen blev student fra Roskilde Katedralskole i 1963 og cand.polit. fra Københavns Universitet i 1971. Han arbejdede efterfølgende som edb-konsulent og som undervisningsassistent i nationaløkonomi og driftsøkonomi ved Københavns Universitet. I 1972 blev han sekretær i Dansk Arbejdsgiverforening og i 1976 kontorchef samme sted. Han avancerede i 1978 til afdelingschef og i 1979 til arbejdsmarkedspolitisk direktør, indtil han i 1985 blev organisationens administrerende direktør. I 1991 blev han udpeget til administrerende direktør for det dengang nyetablerede Dansk Industri. Som direktør her deltog han blandt andet i adskillige trepartsforhandlinger og er af Niels Lunde blevet betegnet som landets mest erfarne overenskomstforhandler.[1]

Han har tidligere været medlem af Tivolis bestyrelse, medlem af Globaliseringsrådet, medlem af bestyrelsen i Almenfonden, bestyrelsesmedlem i Sund & Bælt og næstformand for Banedanmarks bestyrelse. Aktuelt er han formand for bestyrelsen for Kristeligt Dagblad (siden 2003) og for FIH Erhvervsbank, mens han er næstformand for Søren Kierkegaard Forskningscenterets bestyrelse og menigt bestyrelsesmedlem i Centre for European Policy Studies.

Privat er han gift for anden gang med advokat Sys Rovsing. Parret blev gift i 2006 og er bosat på Frederiksberg. Hans første hustru, Vibeke Skov Christensen, døde i 2002.

Siden 3. september 2009 har han været kommandør af Dannebrogordenen.

Kilder og eksterne henvisninger

Referencer