Forskel mellem versioner af "Herman D. Koppel"

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
m
kategorifix ved brug af AWB
(Slettede "af jødisk oprindelse", det virker redundant, da der lige efter står, at han kom af en jødisk familie)
m (kategorifix ved brug af AWB)
Studier af [[Béla Bartók|Bartók]], [[Stravinskij]] og [[Brahms]] gjorde, at Koppel fandt sit eget udtryk, der forenede en skarp rytmik med det melodisk forførende. Hen mod slutningen af [[1940'erne|40'erne]] blev han den fornyende kraft i det danske musikliv.
 
[[2. verdenskrig]], flugten til [[Sverige]] og [[Nazisme|nazismensnazisme]]ns jødeforfølgelse gjorde et uudsletteligt indtryk på Koppel. I hovedværket ''3 Davidsalmer'' fra [[1949]] kom trangen til at skrive om menneskers ondskab og krigens grusomhed til udtryk. Af andre hovedværker kan nævnes oratoriet ''Moses'' og operaen ''Macbeth''.
 
Som lærer og professor ved [[Det Kgl. Danske Musikkonservatorium]] i perioden [[1949]] til [[1978]] havde Koppel stor betydning for det danske musikliv. Endvidere blev Koppelfamilien med broderen Julius, børnene Therese, [[Lone Koppel|Lone]], [[Thomas Koppel|Thomas]] og [[Anders Koppel|Anders]] og børnebørnene en af de mest indflydelsesrige musikfamilier i nyere tids Danmark.<ref>[http://www.dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon/K/20060608105252.htm Herman David Koppel - dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon]</ref>
[[Kategori:Danskere i 1900-tallet]]
[[Kategori:Riddere af 1. grad af Dannebrog]]
[[Kategori:Personer i Kraks Blå Bog]]
[[Kategori:Jøder fra Danmark]]
 
188.448

redigeringer

Navigationsmenu