Ejner Federspiel: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m småedit
by
Linje 1: Linje 1:
'''Ejner Federspiel''' ([[12. august]] [[1896]] - [[21. november]] [[1981]]) var en [[Danmark|dansk]] skuespiller, og far til skuespillerinden [[Birgitte Federspiel]]. Han var elev hos [[Thorkild Roose]] og blev derefter engageret til [[Det Ny Teater (København)|Det Ny Teater]]. Sidenhen kom han til [[Odense Teater]] og [[Århus Teater]] og optrådte også flittigt på mange landsturnéer.
'''Ejner Federspiel''' ([[12. august]] [[1896]] i [[Aarhus]] - [[21. november]] [[1981]]) var en [[Danmark|dansk]] skuespiller, og far til skuespillerinden [[Birgitte Federspiel]]. Han var elev hos [[Thorkild Roose]] og blev derefter engageret til [[Det Ny Teater (København)|Det Ny Teater]]. Sidenhen kom han til [[Odense Teater]] og [[Århus Teater]] og optrådte også flittigt på mange landsturnéer.
Senere var han i en periode ansat på forskellige privatteatre i [[København]].
Senere var han i en periode ansat på forskellige privatteatre i [[København]].



Versionen fra 13. aug. 2011, 19:11

Ejner Federspiel (12. august 1896 i Aarhus - 21. november 1981) var en dansk skuespiller, og far til skuespillerinden Birgitte Federspiel. Han var elev hos Thorkild Roose og blev derefter engageret til Det Ny Teater. Sidenhen kom han til Odense Teater og Århus Teater og optrådte også flittigt på mange landsturnéer. Senere var han i en periode ansat på forskellige privatteatre i København.

I en alder af over 70 år - og helt frem til sin død - sluttede Ejner Federspiel sin filmkarriere fornemt af, ved i næsten hver eneste af de populære Olsen Banden-film at spille den gamle, affældige vagtmand, som hverken opdager det ene eller det andet, og i Olsen Banden-film nr. 5 spillede han endda Bennys svigerfar - i øvrigt med sin egen datter, Birgitte i rollen som sin datter.

Fra 1945 blev han bevillingshaver til Bellevue Teatret.

Ejner Federspiel er begravet på Ordrup Kirkegård.

Film

Blandt de film han medvirkede i kan nævnes:

Eksterne henvisninger og kilder