Forskel mellem versioner af "Björk"

Spring til navigation Spring til søgning
69 bytes fjernet ,  for 10 år siden
Fjerner ikke-neutrale lovprisninger.
m (Gendannelse til seneste version ved 123timmer, fjerner ændringer fra 83.89.15.199 (diskussion | bidrag))
(Fjerner ikke-neutrale lovprisninger.)
[[Fil:Bjork Hurricane.jpg|thumb|200px|Björk på scenen ved den tyske Hurricane Festival]]
{{harflertydig}}
En'''Björk afGuðmundsdóttir''' sin(født samtids[[21. mestnovember]] nyskabende[[1965]] ogi søgende[[Reykjavik]], musikalske[[Island]]) kunstnereer [[sanger]] og [[komponist]]. Allerede som 12-årig udgav hun sit første album – primært med islandske børnesange. Senere voksede hendes musikalske interesse og i begyndelsen af [[1980'erne]] var hun med til at danne bandet [[Kukl]] og blev gift med guitaristen Thor Eldon. Den [[8. juni]] [[1986]] fik hun en søn og dannede samtidig bandet Sykurmolarnir (internationalt bedre kendt under det engelske navn [[Sugarcubes]]). Bandet havde middelmådig succes frem til [[1992]], hvor det blev opløst. Björk fulgte nu sit eget spor i et samarbejde med produceren [[Nellee Hooper]] fra [[Massive Attack]] – et frugtbart samarbejde, der blev til udgivelsen ''Debut'', der satte sig tungt på en hel ungdomsgeneration og radiostationerne med numre som "Human Behavior", "Play Dead", "Venus as a boy" og "Come to me".
'''Björk Guðmundsdóttir''' (født [[21. november]] [[1965]] i [[Reykjavik]], [[Island]]) er [[sanger]] og [[komponist]].
 
En af sin samtids mest nyskabende og søgende musikalske kunstnere. Allerede som 12-årig udgav hun sit første album – primært med islandske børnesange. Senere voksede hendes musikalske interesse og i begyndelsen af [[1980'erne]] var hun med til at danne bandet [[Kukl]] og blev gift med guitaristen Thor Eldon. Den [[8. juni]] [[1986]] fik hun en søn og dannede samtidig bandet Sykurmolarnir (internationalt bedre kendt under det engelske navn [[Sugarcubes]]). Bandet havde middelmådig succes frem til [[1992]], hvor det blev opløst. Björk fulgte nu sit eget spor i et samarbejde med produceren [[Nellee Hooper]] fra [[Massive Attack]] – et frugtbart samarbejde, der blev til udgivelsen ''Debut'', der satte sig tungt på en hel ungdomsgeneration og radiostationerne med numre som "Human Behavior", "Play Dead", "Venus as a boy" og "Come to me".
 
Siden har Björk udsendt en række udfordrende album, men mest epokegørende er Björks vilje til at udforske sin egen [[musikalitet]] og både lyriske og musikalske grænser – for eksempel på "Modern Things" fra albummet Post:
Anonym bruger

Navigationsmenu