Psykoterapeut: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Fjerner version 4826834 af DanNav (diskussion) -- EXIT reklametekst oprindelig indsat af Speciel:Bidrag/80.162.30.207
Linje 3: Linje 3:
== Uddannelser ==
== Uddannelser ==
I Danmark kan en institution udbyde psykoterapeutiske uddannelser uden at opfylde nogen særlige statslige krav.
I Danmark kan en institution udbyde psykoterapeutiske uddannelser uden at opfylde nogen særlige statslige krav.


[Terapeutforeningen TF (www.t-f.dk] arbejder dynamisk på at sikre medlemmer anerkendelse samt en politisk og ehvervsmæssig blåstempling.
Desuden støtter og hjælper de uddannelsesinstitutioner, der ønsker at lade sig frivilligt evaluere på baggrund af kvalitetskriterierne, som Socialministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Undervisningsministeriet har angivet som oplæg til psykoterapeutiske uddannelsesinstitutioner.
Vi vil også sikre opmærksomhed på at borgernes valg af psykoterapeut er et frit valg, som alene den enkelte borger træffer.
Samt sikre opmærksomhed på at formålet med kvalitetskriterierne fra Socialministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Undervisningsministeriet alene er at medvirke til at gøre borgerne mere opmærksomme på, hvad de skal se efter, inden de endeligt vælger psykoterapeut, fx om psykoterapeuten har en forsvarlig uddannelse, om kemien mellem terapeut og borger er god mv. Dette vil og kan vi sikre ved at samle terapeuter under vores paraply.
Vi søger hele tiden, at have et opdateret sæt kvalitetskriterier, som dækker den samlede terapeutisk branche og dermed sikrer alle en god etisk standard. Således at brugere, terapeuter og institutioner i tryghed kan henvende sig til os.



=== Psykoterapeutiske uddannelser ===
=== Psykoterapeutiske uddannelser ===
Der findes mange psykoterapeutiske uddannelser med åbent optag. Disse uddannelser bliver ikke statsgodkendt og studerende kan derfor ikke modtage [[SU]]. [[Dansk Psykoterapeutforening]] fører en liste over psykoterapeuter og psykoterapeutiske uddannelser. Foreningen evaluerer uddannelsessteder baseret på vejledende krav for en psykoterapeutisk efteruddannelse.
Der findes mange psykoterapeutiske uddannelser med åbent optag. Disse uddannelser bliver ikke statsgodkendt og studerende kan derfor ikke modtage [[SU]]. [[Dansk Psykoterapeutforening]] fører en liste over psykoterapeuter og psykoterapeutiske uddannelser. Foreningen evaluerer uddannelsessteder baseret på vejledende krav for en psykoterapeutisk efteruddannelse. Kravene er opstillet af [[Socialministeriet]], [[Undervisningsministeriet]] og [[Sundhedsministeriet]].<ref>[http://psykoterapeutforeningen.dk/evaluering-af-psykoterapeutiske-uddannelser Regler om evaluering]</ref>


=== Specialist i psykoterapi ===
=== Specialist i psykoterapi ===

Versionen fra 4. sep. 2011, 22:30

En psykoterapeut er en behandler, der udøver psykoterapi. I Danmark er titlen psykoterapeut ubeskyttet og kan bruges af enhver uanset uddannelse. I flere andre lande (herunder Norge, Sverige, Tyskland og Holland) giver kun visse uddannelser ret til at bære titlen psykoterapeut.

Uddannelser

I Danmark kan en institution udbyde psykoterapeutiske uddannelser uden at opfylde nogen særlige statslige krav.

Psykoterapeutiske uddannelser

Der findes mange psykoterapeutiske uddannelser med åbent optag. Disse uddannelser bliver ikke statsgodkendt og studerende kan derfor ikke modtage SU. Dansk Psykoterapeutforening fører en liste over psykoterapeuter og psykoterapeutiske uddannelser. Foreningen evaluerer uddannelsessteder baseret på vejledende krav for en psykoterapeutisk efteruddannelse. Kravene er opstillet af Socialministeriet, Undervisningsministeriet og Sundhedsministeriet.[1]

Specialist i psykoterapi

Psykologer kan gennem et efteruddannelsesforløb som godkendes i Dansk Psykolog Forening, erhverve sig titlen specialist i psykoterapi[2].

Psykologer kan også udøve psykoterapi uden at have denne titel. Den danske psykologuddannelse indeholder dog ingen praktisk undervisning i psykoterapi som led i det obligatoriske studieforløb,[3] hvorfor den pågældende behandler normalt har måttet videreuddanne sig indenfor området.

Henvisninger