Honda: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
MerlIwBot (diskussion | bidrag)
m robot Fjerner: kk:Honda (deleted)
ButkoBot (diskussion | bidrag)
Linje 74: Linje 74:
[[mr:हॉन्डा मोटर कंपनी]]
[[mr:हॉन्डा मोटर कंपनी]]
[[ms:Honda]]
[[ms:Honda]]
[[my:ဟွန်ဒါ]]
[[my:ဟွန်ဒါ မော်တော်ကား ကုမ္ပဏီ]]
[[nah:Honda]]
[[nah:Honda]]
[[nl:Honda]]
[[nl:Honda]]

Versionen fra 6. sep. 2011, 18:01

Honda Motor Co., Ltd er en japansk fabrik, der er mest kendt for at producere motorcykler. Derudover fremstiller Honda også biler, knallerter/scootere, ATV, bådmotorer, industrimotorer, havemaskiner m.m. Firmaet er verdens største producent af benzinmotorer.

Honda blev stiftet i 1948 af Soichiro Honda og har sit hovedkvarter i Tokyo. Soichiro Honda havde tidligere produceret stempelringe til det japanske marked.

I 1981 åbnet Honda produktionsanlæg udenfor Japan. I USA producerede og solgte de dyrere modeller under navnet Acura fra 1986. I Storbritannien solgtes bilerne først under Triumph-mærket, siden som Rover. Samarbejdet med Rover førte også til, at Land Rover Discovery i en periode blev solgt i Japan som Honda Crossroad.

Honda har også i mange år, først i 1964, leveret motorer til Formel 1, blandt andet til Williams og McLaren. De blev motorleverandør til BAR-lavet i 2000.

Honda-modeller


FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.