Karisma: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (robot Tilføjer: sh:Harizma
m lille sproglig simplificering
Linje 2: Linje 2:
At være karismatisk forbindes ofte med personer der sælger sig selv godt og på den måde får andres opmærksomhed.
At være karismatisk forbindes ofte med personer der sælger sig selv godt og på den måde får andres opmærksomhed.


I [[kirke]]lig sammenhæng har ordet en særlig betydning. Ordet ''karismatisk'' bruges her som paraplybetegnelse for [[kirkesamfund]] og -bevægelser, der dyrker og tror på, at de mirakler, profetier, [[nådegaver]] (særlig [[tungetale]]), som er beskrevet i Det Ny Testamente og tilskrives [[Helligånden]], fortsat er tilgængelige for og kan opleves af nutidige kristne. [[Pinsebevægelsen]] er et eksempel på en såkaldt karismatisk kristen bevægelse.
I [[kirke]]lig sammenhæng har ordet en særlig betydning. Ordet ''karismatisk'' bruges her som paraplybetegnelse for [[kirkesamfund]] og -bevægelser, der dyrker og tror på, at de mirakler, profetier, [[nådegaver]] (særlig [[tungetale]]), som er beskrevet i Det Ny Testamente, fortsat kan opleves af nutidige kristne. [[Pinsebevægelsen]] er et eksempel på en såkaldt karismatisk kristen bevægelse.
Det græske ''charisma'' (foræring, gave) hentyder i denne forbindelse til [[nådegaver]].
Det græske ''charisma'' (foræring, gave) hentyder i denne forbindelse til [[nådegaver]].
{{stub}}
{{stub}}

Versionen fra 8. sep. 2011, 00:20

Karisma (fra græsk: χάρισμα charisma ("foræring")) er et svært definerbart begreb som bruges om en person i betydningen at vedkommende har talent for at få andre folks positive opmærksomhed og/eller at vedkommende har charme. At være karismatisk forbindes ofte med personer der sælger sig selv godt og på den måde får andres opmærksomhed.

I kirkelig sammenhæng har ordet en særlig betydning. Ordet karismatisk bruges her som paraplybetegnelse for kirkesamfund og -bevægelser, der dyrker og tror på, at de mirakler, profetier, nådegaver (særlig tungetale), som er beskrevet i Det Ny Testamente, fortsat kan opleves af nutidige kristne. Pinsebevægelsen er et eksempel på en såkaldt karismatisk kristen bevægelse. Det græske charisma (foræring, gave) hentyder i denne forbindelse til nådegaver.

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.