Bangalore: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
ButkoBot (diskussion | bidrag)
FoxBot (diskussion | bidrag)
Linje 83: Linje 83:
[[ro:Bengaluru]]
[[ro:Bengaluru]]
[[ru:Бангалор]]
[[ru:Бангалор]]
[[sa:बेङ्गळूरु]]
[[sa:बेङ्गळूरुनगरमण्डलम्]]
[[scn:Bangaluri]]
[[scn:Bangaluri]]
[[sh:Bangalor]]
[[sh:Bangalor]]

Versionen fra 9. sep. 2011, 14:23

Bangalore (foreslået ændret til Bengalooru eller Bengaluru) (Kannada: ಬೆಂಗಳೂರು) er hovedstaden i den Indiske delstat Karnataka. Byen ligger på Mysore Plateauet i det sydvestlige Karnataka. Bangalore har en anslået befolkning på 6,100,000, der gør det til indiens tredjestørste by, og femtestørste bebyggede område.

Under britisk styre udvikledes Bangalore til et center for kolonistyre i det sydlige Indien.

Efter indiens selvstændighed i 1947 blev Bangalore en vigtig industriby, specielt inden for flyindustrien, telekommunikation, tungt maskineri, rumfart og våbenindustri. Efter liberaliseringen af den indiske økonomi er IT-industrien blomstret i Bangalore, og byen kaldes nu indiens Silicon Valley, og står for 35% af indiens softwareeksport.

11. december 2005 fortalte regeringen i Karnataka at den havde accepteret er forslag om at omdøbe Bangalore til dets navn på kannada: Bengalaru. Navneændringen skal godkendes hos indiens centralregering før den finder sted.

Handelskontor

Danmark er officielt tilstede i Bangalore i form af et handelskontor. Kontoret hjælper danske virksomheder med at finde indiske samarbejdspartnere og med etablering i Indien, samt andre eksportfremmende opgaver.

Lufthavne

Bangalore International Airport

Eksterne henvisninger

Handelskontor i Bangalore


Wikimedia Commons har medier relateret til:

Skabelon:Link FA Skabelon:Link FA