Halsskov: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Har tilføjet lidt flere oplysninger om Halsskov, bl.a. lidt om Hlasskov Odde
Linje 1: Linje 1:
'''Halsskov''' er den nordlige bydel af [[Korsør]]. Var tidligere kendt for sin store færgehavn, hvorfra DSB's bilfærger afgik til [[Knudshoved (Nyborg Sogn)|Knudshoved]] ved [[Nyborg]], [[Fyn]]. Er nu udgangspunkt for [[Storebæltsforbindelsen]], der har sit betalingsanlæg her.
'''Halsskov''' (1425 Halseskow, 1671 Halfskov 'skoven på halsen', dvs. den smalle landstrimmel nord for Korsør Nor) er den nordlige bydel af [[Korsør]] på halvøen mellem Korsør Nor og Storebælt. I den nordvestlige udkant ligger den tidligere Halsskov Færgehavn, hvor bilfærgeruten Halsskov-Knudshoved anløb (1957-98). Nord herfor på pynten [[Halsskov Odde]] lå indtil midt i 1930'erne en reservestation med udstyr til overfart med isbåde i tilfælde af isvintre; pynten er nu dækket af Storebæltsforbindelsens jernbane- og vejanlæg.Var tidligere kendt for sin store færgehavn, hvorfra DSB's bilfærger afgik til [[Knudshoved (Nyborg Sogn)|Knudshoved]] ved [[Nyborg]], [[Fyn]]. Halsskov er nu udgangspunkt for forbindelsen mellem [[Sjælland]] og [[Fyn]], [[Storebæltsforbindelsen]], der har sit betalingsanlæg her.
[[Kategori:Korsør]]
[[Kategori:Korsør]] [[Kilde:Den Store Danske]]


[[sv:Halsskov]]
[[sv:Halsskov]]

Versionen fra 3. okt. 2011, 21:24

Halsskov (1425 Halseskow, 1671 Halfskov 'skoven på halsen', dvs. den smalle landstrimmel nord for Korsør Nor) er den nordlige bydel af Korsør på halvøen mellem Korsør Nor og Storebælt. I den nordvestlige udkant ligger den tidligere Halsskov Færgehavn, hvor bilfærgeruten Halsskov-Knudshoved anløb (1957-98). Nord herfor på pynten Halsskov Odde lå indtil midt i 1930'erne en reservestation med udstyr til overfart med isbåde i tilfælde af isvintre; pynten er nu dækket af Storebæltsforbindelsens jernbane- og vejanlæg.Var tidligere kendt for sin store færgehavn, hvorfra DSB's bilfærger afgik til Knudshoved ved Nyborg, Fyn. Halsskov er nu udgangspunkt for forbindelsen mellem Sjælland og Fyn, Storebæltsforbindelsen, der har sit betalingsanlæg her. Kilde:Den Store Danske