Smart (bilmærke): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m retter sludder
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m {{Navboks Daimler}}
Linje 13: Linje 13:
;Mere teknisk information se
;Mere teknisk information se
*[http://www.smart.com www.smart.com]
*[http://www.smart.com www.smart.com]
{{Navboks Daimler}}


[[Kategori:Bilmærker]]
[[Kategori:Bilmærker]]

Versionen fra 11. okt. 2011, 23:51

Smart er et tysk-fransk bilmærke. Fabrikken ligger i Hambach, også kaldt Smartville i Frankrig. Mærket ejes af Daimler AG.

Mærket har været uden betydning i Danmark indtil midten af 2007. Ændringen af registreringsafgiftsloven den 25-04-2007 medførte, at dieseldrevne personbiler fik et nedslag i registreringsafgiften på kr. 4.000 pr km/l, de kunne køre over 18 km/l. Samtidig blev der indført diverse fradrag for sikkerhedsudstyr. Dette gjorde Smarten til en prismæssig attraktiv bil, der fra ny af i grundversionen kan fås for under 95.000kr mod tidligere omkring kr. 160.000.-

Importen blev startet af Eurobiler i Herlev, og siden marts 2009 har også Mercedes importøren igen begyndt med at tage Smart biler til Danmark. Markedet er stækrt omkæmpet, og der er diverse parallelimportører, der henter Smart biler fra forskellige europæiske lande.

Smart er hovedsagelig kendt for 2 personers Coupe modeller, men mærket har i en periode ligeledes produceret roadster og firepersoners modellen fourfour.

I Danmark er stor set alle registrerede Smart biler Fortwo modeller. Modellen 451 kom i maj 2007. Den kan nemt genkendes ved at have to baglygter mod tidligere tre. Modellen 450 blev produceret fra 1998 til maj 2007, kendetegnet er her tre baglygter.

Mere teknisk information se