Forskel mellem versioner af "Kirsten Olstrup Seeger"

Spring til navigation Spring til søgning
Texel er ikke notabel - er slettet
(korrigeret)
(Texel er ikke notabel - er slettet)
'''Kirsten Olstrup Seeger''' (født [[3. juni]] [[1944]]) er en dansk [[journalist]] og [[forfatter]], DFF. Kirsten Seeger vakte opmærksomhed med en [[kronik]] i ''[[Politiken]]'' den [[3. maj]] [[2005]] om forskellen på service i danske og britiske arkiver. DR fulgte sagen og citerede etablerede forskere for, at forholdene på [[Rigsarkivet]] var meget værre tidligere.
 
Kirsten Seeger samlede materiale til en bog om [[Alice Texel]] fra [[Birkelse]], der i [[1941]] kom til [[Tyskland]] og i tysk militæruniform og gjorde flugten med fra øst mod vest. Kirsten Seeger fik med besvær adgang til private lukkede arkiver og skrev bogen ''Friendly Fire'' ([[2008]]). I den beretter hun, hvad hun har kunnet finde af øjenvidneskildringer og generelle kilder om sin far, [[modstandsmand]]en [[Aage Helge Olstrup]]. www.modstandsbasen.dk. Han var engelsk spion og kom i klemme mellem de to engelske [[efterretningsvæsen]]er, der virkede i Danmark under [[besættelsen]]. Han kom i "friendly fire" og blev stukket i to omgange. Anden gang, mens han sad i [[Vestre Fængsel]]s tyske afdeling.
 
"Friendly Fire" har inspireret Sven Holm til novellen Bersærk i "Fantastiske Fortællinger", DR, 2006. Den er med to andres værker indstillet til Danske Banks litteraturpris 2011 som "Midt i den blanke nat".
111.163

redigeringer

Navigationsmenu