Strøby Egede: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 41: Linje 41:
|landiso = DK
|landiso = DK
}}
}}
'''Strøby Egede''' er en [[kyst]][[by]] på [[Sydsjælland]] med 3.840 indbyggere ([[2011]]) <ref>[http://www.statistikbanken.dk/BEF44 Statistikbanken Tabel BEF44]</ref>. Strøby Egede er beliggende i [[Strøby Sogn]] ved [[Køge Bugt]] en kilometer nord for [[Valløby]], otte kilometer sydøst for [[Køge|Køge C]] og otte kilometer øst for [[Herfølge]]. Byen tilhører [[Stevns Kommune]] og er beliggende i [[Region Sjælland]].
'''Strøby Egede''' er en [[kyst]][[by]] på [[Sydsjælland]] med 3.840 indbyggere ([[2011]]) <ref>[http://www.statistikbanken.dk/BEF44 Statistikbanken Tabel BEF44]</ref> incl. [[Strøby Ladeplads]].
Strøby Egede er beliggende i [[Strøby Sogn]] ved [[Køge Bugt]] en kilometer nord for [[Valløby]], otte kilometer sydøst for [[Køge|Køge C]] og otte kilometer øst for [[Herfølge]]. Byen tilhører [[Stevns Kommune]] og er beliggende i [[Region Sjælland]].


Strøby Egede er kommunens største [[byområde]].
Strøby Egede er kommunens største [[byområde]].

Versionen fra 17. okt. 2011, 09:46

Strøby Egede
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Sjælland
Kommune Stevns Kommune
Sogn Strøby Sogn
Postnr. 4600 Køge
Demografi
Strøby Egede by 3.840 (2011)
Kommunen 21.900 (2011)
 - Areal 250,19 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.stevns.dk
Oversigtskort
Strøby Egede ligger i Sjælland
Strøby Egede
Strøby Egede
Strøby Egedes beliggenhed

Strøby Egede er en kystbySydsjælland med 3.840 indbyggere (2011) [1] incl. Strøby Ladeplads.

Strøby Egede er beliggende i Strøby Sogn ved Køge Bugt en kilometer nord for Valløby, otte kilometer sydøst for Køge C og otte kilometer øst for Herfølge. Byen tilhører Stevns Kommune og er beliggende i Region Sjælland.

Strøby Egede er kommunens største byområde.

Området var beboet allerede i stenalderen, hvilket fundet af en grav fra slutningen af jægerstenalderen for omkring 6000 år siden, med skeletterne af 3 voksne og 5 børn, vidner om. Graven, den såkaldte Strøbygrav, er det største og et af de ældste gravfund fra stenalderen og kan ses på Køge Museum[2][3].

Kilder

Dansk geografiSpire
Denne artikel om Danmarks geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi