Forskel mellem versioner af "Helena Vladimirovna af Rusland"

Spring til navigation Spring til søgning
Paul og Frederike gift
m (flyttede Helene Vladimirovna af Rusland til Helena Vladimirovna af Rusland: Helena, hvis navnet skal pege i retning af Rusland)
(Paul og Frederike gift)
Den unge Helene beskrives som meget arrogant. Flera ægteskabsplaner mislykkedes, men til sidst gik hendes mor med til, at hun giftede sig med prins Nikolaos af Grækenland og Danmark.
Ægteskabet blev lykkeligt, selv om hendes hovmod vakte en del irritation ved hoffet i [[Athen]]. Parret forlod [[Grækenland]], da hendes svoger kong [[Konstantin 1. af Grækenland]] blev afsat i 1917. Prins Nikolaos vendte først tilbage til sit hjemland korti tidjanuar før1938, sinda dødhans ibrorsøn 1938[[Paul af Grækenland]] skulle giftes med [[Frederike af Hannover]]. En måned senere døde prins Nikolaos i Athen.
ParretEfter flugten i 1917 slog parret sin med i [[Frankrig]], hvor prinsesse Helene gik ind i hjælpearbejdet for flygtninge fra den [[Den Russiske Revolution 1917|russiske revolution]] i 1917. Parret havde økonomiske problemer, så de måtte sælge Helenes juveler og Nikolaos's kunstsamling.
 
Efter prins Nikolaos's død slog Helene sig ned i Grækenland, hvor hun levede frem til sin død i 1957. Da [[Nazi-Tyskland|tyskerne]] besatte Grækenland i 1941 flygtede det meste af kongefamilen, men prinsesse Helene og [[Alice af Battenberg]] (mor til [[Prins Philip, hertug af Edinburgh]]) blev tilbage i det besatte land.
Parret slog sin med i [[Frankrig]], hvor prinsesse Helene gik ind i hjælpearbejdet for flygtninge fra den [[Den Russiske Revolution 1917|russiske revolution]] i 1917. Parret havde økonomiske problemer, så de måtte sælge Helenes juveler og Nikolaos's kunstsamling.
 
Efter prins Nikolaos's død slog Helene sig ned i Grækenland, hvor hun levede frem til sin død i 1957. Da tyskerne besatte Grækenland i 1941 flygtede det meste af kongefamilen, men prinsesse Helene og [[Alice af Battenberg]] (mor til [[Prins Philip, hertug af Edinburgh]]) blev tilbage i det besatte land.
Prins Nikolaos og prinsesse Helene er begravede ved [[Tatoi Palads]].
6.436

redigeringer

Navigationsmenu