OK a.m.b.a.: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
2.103 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
Fjerner version 4770388 af Christophersen (diskussion) - historikken skal med
(Redirect til OK a.m.b.a.)
(Fjerner version 4770388 af Christophersen (diskussion) - historikken skal med)
#REDIRECT [[{{sammenskrivesFra|OK a.m.b.a.]]}}
'''OK Benzin''' er et dansk [[andelsselskab]], ejet af ca. 20.000 kunder og forhandlere. OK har hovedkontor i [[Aarhus]] og dækker hele Danmark med 600 [[benzinanlæg]], syv salgsafdelinger og tre kørselscentre.
 
OK er Danmarks mest solgte [[benzinmærke]]. De fleste OK-benzinanlæg findes ved brugs- og [[Coop Danmark]]-butikker. OK forsyner desuden boligejere, landbrug og erhvervsliv med [[olie]], [[biobrændsel]], [[naturgas]] og [[elektricitet|el]].
 
OK blev stiftet den [[1. januar]] [[1978]] og er en fusion af 7 danske selskaber, nemlig [[Dansk Andels Kulforretning]], [[Fyns Kulindkøbsforeing]], [[Sydjydsk Andels Olie]], [[Aabenraa Tanklager]], [[Aalborg Kul- og Olieimport]], [[Kommunernes Kulkontor]] og [[OK Olie|OK Olie A/S]].
 
Hvoraf navnet OK?
Først i 1998 blev OK a.m.b.a. OK’s officielle navn. Indtil da hed virksomheden Olieselskabet Danmark. OK kommer af Olie Konsumenterne, som var en svensk virksomhed. Denne virksomhed var aktionær i det daværende OK Olie A/S. Selvom der i dag ingen tilknytning er mellem det svenske OK og det danske, hang navnet ved. Derfor valgte man i 1998 at gøre det til OK’s officielle navn.
 
I 2004 blev [[DK-Benzin A/S]] som følge af priskrig på benzin 100% OK-ejet. Selskabet blev grundlagt i [[1982]], og ud over salg af brændstof udgør salg af dagligvarer en stigende del af omsætningen på DK's ca. 150 stationer. Mange af DK's benzinstationer fungerer som kiosk, bager, købmand og supermarked i de områder, hvor stationerne med tilhørende butik er placeret.
 
I 2009 fik OK Benzin meget opmærksonhed for deres [[humor]]istiske [[tv-reklame]]r om at få fat på et OK Benzinkort for at støtte en [[forening]].
 
== Ekstern henvisning ==
*[http://www.ok.dk/ OKs officielle hjemmeside]
 
== Kilder ==
[http://www.jak.dk/forening/blad04/z4-04_Demokrati.htm www.jak.dk] Artiklen ''Demokrati i en medlemsejet erhvervsvirksomhed'' fra J.A.K. bladet nr. 4, 2004. Udgives af [[Landsforeningen J.A.K.]]
 
[[Kategori:Olie- og benzinselskaber i Danmark]]
[[Kategori:Etableret i 1978]]
[[Kategori:Benzinselskaber]]
[[Kategori:Aarhus]]
89.912

redigeringer

Navigationsmenu