Alex Haley: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m wiki
Linje 3: Linje 3:


Alex Haley skrev blandt andet [[Rødder (roman)|''Rødder'']] og selvbiografien for [[Malcolm X]].
Alex Haley skrev blandt andet [[Rødder (roman)|''Rødder'']] og selvbiografien for [[Malcolm X]].

{{biostub}}"Rødder" blev filmatiseret i 1970erne, og vist som tv-serie, bl.a. på dansk tv. Serien beskriver historien om Alex Haley´s søgen efter sin oprindelse i Afrika, fra Kunta Kinte der i 1700-tallet blev fanget af hvide slavehandlere, gennem hele sin familiehistorie frem til nyere tid. Dette med stort afsæt i de afro-amerikanske slavers vilkår op gennem historien. Haley har yderligere fået filmatiseret "Queen", som er en detaljeret historie om farens familiehistorie.
''Rødder'' blev filmatiseret i 1970erne, og vist som tv-serie, bl.a. på dansk tv. Serien beskriver historien om Alex Haley´s søgen efter sin oprindelse i Afrika, fra Kunta Kinte der i 1700-tallet blev fanget af hvide slavehandlere, gennem hele sin familiehistorie frem til nyere tid. Dette med stort afsæt i de afro-amerikanske slavers vilkår op gennem historien. Haley har yderligere fået filmatiseret "Queen", som er en detaljeret historie om farens familiehistorie.

{{biostub}}
{{FD|1921|1992|Haley, Alex}}
{{FD|1921|1992|Haley, Alex}}



Versionen fra 22. nov. 2011, 18:36

Alex Haley som soldat. Han var i United States Coast Guard i 20 år fra 1939 til 1959.

Alex Haley (11. august 192110. februar 1992) var en amerikansk forfatter.

Alex Haley skrev blandt andet Rødder og selvbiografien for Malcolm X.

Rødder blev filmatiseret i 1970erne, og vist som tv-serie, bl.a. på dansk tv. Serien beskriver historien om Alex Haley´s søgen efter sin oprindelse i Afrika, fra Kunta Kinte der i 1700-tallet blev fanget af hvide slavehandlere, gennem hele sin familiehistorie frem til nyere tid. Dette med stort afsæt i de afro-amerikanske slavers vilkår op gennem historien. Haley har yderligere fået filmatiseret "Queen", som er en detaljeret historie om farens familiehistorie.

BiografiSpire
Denne biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.