Amagerbro: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
udvider
m r2.7.1) (Robot tilføjer no:Amagerbro
Linje 15: Linje 15:


[[en:Amagerbro]]
[[en:Amagerbro]]
[[no:Amagerbro]]

Versionen fra 3. dec. 2011, 01:00

Amagerbro, også kaldet Sønderbro, er betegnelsen for den del af den administrative bydel Sundbyøster i København, der ligger på den nordøstligste del af Amager. Området afgrænses mod nord af Christianshavns Vold, mod vest af Amagerbrogade og mod syd af Øresundsvej, hvor Amagerbro grænser op til selve Sundbyøster. Området er et af de tættest befolkede i Danmark.

Befolkningstallet for Amagerbro opgøres ikke særskilt, men Amagerbro Provsti, der dog er noget større end det man normalt forstår ved Amagerbro, har 117.291 indbyggere (2010).[1]

Amagerbrogade er områdets hovedfærdselsåre. Området betjenes desuden af Københavns Metro (Amagerbro Station og Lergravsparken Station). Eneste større grønne anlæg i området er Kløvermarken.

Tidligere udgjorde Amagerbro sin egen opstillingskreds ved folketingsvalg, men i 2007 blev Amagerbrokredsen indlemmet i Sundbyøsterkredsen som led i valgkredsreformen.

Referencer

Dansk geografiSpire
Denne artikel om Danmarks geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi