Carlsberg Laboratorium: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
18 bytes tilføjet ,  for 16 år siden
en internationalt anderkendt forskningsinstitution -> ... anerkendt ...
(oprettet)
 
(en internationalt anderkendt forskningsinstitution -> ... anerkendt ...)
[[Billede:Carlsberg Laboratory.jpg|thumb|325px|Carlsberg Laboratoriums gamle bygning med statue af grundlægger J.C. Jacobsen i forgrunden.]]
'''Carlsberg Laboratorium''' er en internationalt anderkendtanerkendt forskningsinstitution beliggende i [[Valby]]. Det blev oprettet i [[1875]] af [[Carlsberg]]s grundlægger [[J. C. Jacobsen]], som mente at det var nødvendigt at forstå [[øl]]lets kemi bedre for at kunne forbedre dets kvalitet.
 
Særligt for Carlsberg Laboratorium er at det ikke må holde vigtige forskningsresultater hemmelige, f.eks. af konkurrencehensyn, og i [[1877]] besluttede bestyrelsen at der jævnligt skulle udgives et tidsskrift, der omhandlede disse resultater.
 
* Forskeren [[Emil Chr. Hansen]] fandt i [[1883]] en måde der nu bruges verden over, hvorved gær kan [[rendyrkning|rendyrkes]], så man undgår [[vildgær]] i ølbrygningen.
* Kemikeren [[Søren Peder Lauritz Sørensen|S.P.L. Sørensen]] introducerede [[1909]] [[pH]]-begrebet der bruges som mål for opløsningers surhedsgrad den dag i dag.
* Laboratoriets første leder, [[Johan Kjeldahl]], offentliggjorde i 1883 en metode til at bestemme nitrogenindholdet i organisk materiale, hvilket kan bruges til at bestemme proteinindhold.
 
== Ekstern henvisning ==
Anonym bruger

Navigationsmenu