Glam rock: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m robot Ændrer: pt
m robot Ændrer: es
Linje 11: Linje 11:
[[de:Glam Rock]]
[[de:Glam Rock]]
[[en:Glam rock]]
[[en:Glam rock]]
[[es:Glam]]
[[es:Glam rock]]
[[fi:Glam rock]]
[[fi:Glam rock]]
[[fr:Glam rock]]
[[fr:Glam rock]]

Versionen fra 11. mar. 2006, 14:18

Glam rock (forkortelse af glamour rock) var en musiktrend tidligt i 1970'erne. Fænomenet, der især var britisk, var en reaktion mod den højtsvævende intellektualitet, der havde udviklet sig i rockmusikken sidst i 1960'erne.

Glam rock fænomenet blev startet af Marc Bolan fra gruppen T.Rex, der egenhændigt foryngede popmusikken ved især at appelere til teenagers. I hans kølvand kom en lang række teenage-idoler og glam-stjerner så som Slade, Sweet, Suzi Quatro, Alvin Stardust, Gary Glitter, Wizzard og den tidlige David Bowie.

Glam rock var frivol, fjollet, underholdende og uprætentiøs. De enkelte kunstneres musik havde ikke meget til fælles udover en vis enkelhed og iørefaldenhed. I stedet blev der lagt stor vægt på idolernes såvel visuelle som seksuelle image. Alle glamstjerner optrådte i glitter-tøj, plateausko, glimmer og make-up, og der blev flirtet med en seksuel flertydighed, hvor grænserne mellem mand og kvinde, heteroseksualitet og homoseksualitet blev udviskede. Glam rock var dog først og fremmest en uselvhøjtidelig, kommerciel musikalsk stilart.