Forskel mellem versioner af "Ole Scherfig"

Spring til navigation Spring til søgning
284 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
udvidet
m (→‎Eksterne henvisninger: kategorifix ved brug af AWB)
(udvidet)
'''Ole Scherfig''' ([[22. december]] [[1930]] i [[Østervrå]] – [[2. april]] [[2000]]) var en dansk erhvervledererhvervsleder.
 
Ole Scherfig var søn af realskolebestyrer Harald Jensen og hustru Ingeborg. Hans onkel var forfatteren [[Hans Scherfig]]. Han blev som jurastuderende aktiv i DIS, ''[[Danmarks Internationale Studenterkomité]]'', hvor han i efterkrigstiden mødte de senere erhvervsledere [[Poul Svanholm]] og [[Olav Grue]]. Scherfig fuldførte ikke studierne, men blev i stedet [[administrerende direktør]] i DIS [[1960]]-[[1972|72]].
 
Siden hentede Svanholm ham til [[Carlsberg]]. Scherfig var netop blevet udnævnt til koncerndirektør[[koncern]]direktør i Carlsberg, da han sammen med Grue og [[Kristian Mogensen]] satte sig for at redde ''[[Berlingske Tidende]]'', der var i dyb krise ([[1982]]). Han fik imidlertid en [[blodprop]] og måtte opgive direktørstillingen. Efter en hjerteoperation fortsatte han som formand for [[Det Berlingske HusOfficin]]. Senere fik han også til opgave som bestyrelsesformand at styre realkreditinstituttet [[BRFkredit]] ud af en krise i begyndelsen af [[1990-'erne]] og havde også bestyrelsesposter i [[Novo Nordisk]] og [[Storebæltsforbindelsen]]. Han var [[Dannebrogordenen|Ridder af Dannebrog]].
Han blev som jurastuderende aktiv i DIS, ''Danmarks Internationale Studenterkomité'', hvor han i efterkrigstiden mødte de senere erhvervsledere [[Poul Svanholm]] og [[Olav Grue]].
 
Scherfig fuldførte ikke studierne, men blev i stedet administrerende direktør i DIS.
 
Siden hentede Svanholm ham til [[Carlsberg]]. Scherfig var netop blevet udnævnt til koncerndirektør i Carlsberg, da han satte sig for at redde [[Berlingske Tidende]], der var i dyb krise. Han fik imidlertid en blodprop og måtte opgive direktørstillingen. Efter en hjerteoperation fortsatte han som formand for Det Berlingske Hus. Senere fik han også til opgave som bestyrelsesformand at styre realkreditinstituttet [[BRFkredit]] ud af en krise i begyndelsen af 1990-erne.
 
Han var gift med forstander [[Lise Scherfig]], med hvem han fik børnene [[Vibeke Wrede]], [[Lone Scherfig]] og [[Christian Scherfig]].
== Eksterne henvisninger ==
* {{Gravsted.dk navn|olescherfig}}
{{carlsberg}}
 
{{FD|1930|2000|Scherfig, Ole}}
 
[[Kategori:Personer i Kraks Blå Bog]]
[[Kategori:Danskere i 1900-tallet]]
[[Kategori:Riddere af Dannebrog]]
111.163

redigeringer

Navigationsmenu