De Danske Bomuldsspinderier: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Fjerner copyvio billede
Fjerner version 5704067 af Heb (diskussion) ikke copyvio: 1892 af ukendt fotograf jf. Vejle Stadsarkiv, huset på Commons
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:De Danske Bomuldsspinderier1.JPG|thumb|A/S Vejle Bomuldsspinderi ved Havnegade i Vejle, 1892]]
'''De Danske Bomuldsspinderier''' var en dansk virksomhed, der drev bomuldsspinderier i [[Odense]], [[Vejle]] og [[København]].
'''De Danske Bomuldsspinderier''' var en dansk virksomhed, der drev bomuldsspinderier i [[Odense]], [[Vejle]] og [[København]].



Versionen fra 27. jan. 2012, 10:21

Fil:De Danske Bomuldsspinderier1.JPG
A/S Vejle Bomuldsspinderi ved Havnegade i Vejle, 1892

De Danske Bomuldsspinderier var en dansk virksomhed, der drev bomuldsspinderier i Odense, Vejle og København.

Historien begyndte i 1892 med etableringen af Vejle Bomuldsspinderi, som Marius Windfeld-Hansen var initiativtager til. I 1901 fusionerede spinderiet med Vejle Bomuldsfabrikker og Mogensens Spinderi i Odense. I 1906 skiftede selskabet navn til De Danske Bomuldsspinderier A/S. Året efter blev spinderiet i Odense nedlagt og erstattet af et moderne spinderi i Valby, der blev indviet i 1907. Disse bygninger, tegnet af Alfred Thomsen, findes endnu og er nu butikscentret Spinderiet.

Bomuldsspinderierne blev i 1978 solgt til forretningsmanden Jan Bonde Nielsen. Efter hans konkurs i 1980 overlevede virksomheden som en division under den københavnske tekstilkoncern B.W. Wernerfelt-Hansens-aktieselskab.

Virksomhedens spinderi på Havnegade i Vejle fortsatte til år 2000, hvor det lukkede som Danmarks sidste bomuldsspinderi.

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.