Bruno Sammartino: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Retter flertydige WL (Italiensk) ved brug af AWB
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
Linje 49: Linje 49:
[[fi:Bruno Sammartino]]
[[fi:Bruno Sammartino]]
[[fr:Bruno Sammartino]]
[[fr:Bruno Sammartino]]
[[hi:ब्रूनो सेम्मेर्तिनो]]
[[it:Bruno Sammartino]]
[[it:Bruno Sammartino]]
[[ja:ブルーノ・サンマルチノ]]
[[ja:ブルーノ・サンマルチノ]]

Versionen fra 8. feb. 2012, 07:55

Bruno Leopoldo Francesco Sammartino (født 6. oktober 1935) er en tidligere italiensk-amerikansk wrestler, der er mest kendt som den længst-regerende verdensmester i World Wide Wrestling Federation (WWWF), hvor han holdt WWWF World Heavyweight Championship to gange i en samlet periode på over 11 år (4.040 dage). Samtidig var hans første periode som verdensmester fra 1963 til 1971 den længste som verdensmester nogensinde.

Bruno Sammartinos wrestlingstil var meget gulv-baseret, lige som mange andre wrestlere dengang. Hans styrke og karisma hjalp ham til at blive én af de mest populære amerikanske wrestlere i 1960'erne og 1970'erne. Mens Sammartino wrestlede, holdt WWWF langt de fleste wrestlingshows i Madison Square Garden, og Sammartino har rekorden for at være i flest af disse shows main event, heriblandt 187 udsolgte shows.

Bruno Sammartino en Mario Trevi

Siden Sammartino indstillede karrieren i slutningen af 1980'erne, har han været meget kritisk over for moderne wrestling, bl.a. pga. overdrevne storylines, stofmisbrug og steroider. Han har kritiseret Vince McMahon, ejeren af World Wrestling Entertainment (WWE), og han har nægtet at give kommentarer til de dokumentarer, som WWE har lavet om hans legendariske karriere.

VM-titler

Bruno Sammartino er en dobbelt verdensmester. Han har vundet VM-titlen begge gange i World Wide Wrestling Federation (WWWF). I alt har Sammartino været verdensmester i 4.040 dage, hvilket kun er overgået af Verne Gagne i American Wrestling Association (AWA). Hans første periode som verdensmester på 2.803 dage er den længste nogensinde.

Nr. VM-titel Modstander Org. Dato Show Dage Efterfølger
1 WWWF World Heavyweight Championship Buddy Rogers WWWF 17. maj 1963 Liveshow 2.803 Pedro Morales
2 Stan Stasiak 10. december 1973 1.237 Billy Graham
ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.