Forskel mellem versioner af "Islandsk fårehund"

Spring til navigation Spring til søgning
90 bytes fjernet ,  for 9 år siden
ingen redigeringsopsummering
[[Fil:Icelandic Sheepdog Alisa von Lehenberg.jpg|thumb|Islandsk fårehund]]
'''Islandsk Fårehund''' (íslenskur fjárhundur) er en hund af arten [[Spidshund]], med rødder i [[Norden]] og [[Storbritannien]]. På [[island]]sk hedder den ''íslenskur fjárhundur''hunderace. Den er blandt anden i familie med [[Finsk Laphund]]. Den Islandske Fårehund er den eneste hunderace der stammer fra Island.
 
Den er meget lærenem og kræver normal motion. Den er en god og livlig familiehund og den vil hurtigt knytte sig til ejeren.
Islandske fårehunde kan have mange forskellige farver, og aftegn. Alle Islandske fårehunde ser forskellige ud. De er ligesom [[Border Collie]]n meget lærenemme.
Den Islandske Fårehund blev bragt til [[Island]] af [[vikinger]]. Nogle Islandske Fårehunde har det man kalder for [[ulvekløer]]. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de Islandske fjelde.
Islandske fårehunde er en familiehund. Det er en [[spidshund]], menmed rødder i [[Norden]], der på islandsk hedder <i>íslenskur fjárhundur</i>. Den er meget livlig og kræver nogenlunde normal motion.
Dog skal den også motiveres en del, både [[fysisk]] og [[mental]]t. En Islandsk Fårehund knytter sig hurtigt til sin ejer, og da det er en familiehund bryder den sig ikke om at blive efterladt alene.
De kan både være langhåret og korhåret.
Anonym bruger

Navigationsmenu