Islandsk fårehund: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
91 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
[[Fil:Icelandic Sheepdog Alisa von Lehenberg.jpg|thumb|Islandsk fårehund]]
 
'''Islandsk Fårehund''' (íslenskur fjárhundur) er en [[hunderace]]. Den er blandt anden i familie med [[Finsk Laphund]]. Den Islandske Fårehund er den eneste [[hunderace]] der stammer fra [[Island]].
 
Den er meget [[lærenem]] og kræver normal [[motion]]. Den er en god og livlig [[familiehund]] og den vil hurtigt knytte sig til ejeren. Dog har denne race et medfødt instinkt til atden [[ejer]].
Dog har denne race et medfødt [[instinkt]] til at gø.
 
Islandske fårehunde kan have mange forskellige farver, og [[aftegn]]. Alle Islandske fårehunde ser forskellige ud. De er ligesom [[Border Collie]]n meget lærenemme.
Nogle Islandske Fårehunde har det man kalder for [[ulvekløer]]. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de Islandske [[fjelde]].
Islandske fårehunde er en [[familiehund]]. Det er en [[urnordisk]][[spidshund]], der på islandsk hedder <i>íslenskur fjárhundur</i>. Den er meget livlig og kræver nogenlunde normal [[motion]].
Dog skal den også motiveres en del, både [[fysisk]] og [[mental]]t. En Islandsk Fårehund knytter sig hurtigt til sin [[ejer]], og da det er en [[familiehund]] bryder den sig ikke om at blive efterladt alene.
De kan både være [[langhåret]] og [[korhåret]].
 
==Oprindelse==
Den Islandske Fårehund blev bragt til [[Island]] af [[vikinger]]. Den har rødder tilbage fra [[Norden]].
 
==Udbredelse==
 
==Pels==
Den Islandske Fårehund's [[pels]] tørrer hurtigt og er meget [[renlig]]. Hunden fryser ikke når den er i [[vand]], da den har en [[underuld]] der beskytter den fra at få vand på huden[[hud]]en. Alle islandske fårehunde har noget hvidt på sig (fx: en hvid [[pote]]). Den mest normale farve inden for denne race er rød.
 
[[Kategori:Hunderacer]]
Anonym bruger

Navigationsmenu