Islandsk fårehund: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m Oprydning
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Icelandic Sheepdog Alisa von Lehenberg.jpg|thumb|Islandsk fårehund]]
[[Fil:Icelandic Sheepdog Alisa von Lehenberg.jpg|thumb|Islandsk fårehund]]


'''Islandsk Fårehund''' (íslenskur fjárhundur) er en [[hunderace]]. Den er blandt anden i familie med [[Finsk Laphund]]. Den Islandske Fårehund er den eneste [[hunderace]] der stammer fra [[Island]].
'''Islandsk Fårehund''' ([[Islandsk]]: ''íslenskur fjárhundur'') er en [[hunderace]]. Den er blandt andet i familie med [[Finsk Laphund]]. Den islandske fårehund er den eneste [[hunderace]] der stammer fra [[Island]]. Den er lærenem og kræver normal [[motion]]. Den er en livlig [[familiehund]] og den vil hurtigt knytte sig til sin [[ejer]]; den bryder sig ikke om at blive efterladt alene. Racen har et medfødt [[instinkt]] til at gø.


Islandske fårehunde kan have flere forskellige [[farve]]r og aftegninger, der er unikke for hvert enkelt individ. Nogle islandske fårehunde har [[ulvekløer]]. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de islandske [[fjeld]]e. Pelsen kan både være lang- og korthåret.
Den er meget [[lærenem]] og kræver normal [[motion]]. Den er en god og livlig [[familiehund]] og den vil hurtigt knytte sig til den [[ejer]].
Dog har denne race et medfødt [[instinkt]] til at gø.

Islandske fårehunde kan have mange forskellige farver, og [[aftegn]]. Alle Islandske fårehunde ser forskellige ud. De er ligesom [[Border Collie]]n meget lærenemme.
Nogle Islandske Fårehunde har det man kalder for [[ulvekløer]]. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de Islandske [[fjelde]].
Islandske fårehunde er en [[familiehund]]. Det er en [[urnordisk]][[spidshund]], der på islandsk hedder <i>íslenskur fjárhundur</i>. Den er meget livlig og kræver nogenlunde normal [[motion]].
Dog skal den også motiveres en del, både [[fysisk]] og [[mental]]t. En Islandsk Fårehund knytter sig hurtigt til sin [[ejer]], og da det er en [[familiehund]] bryder den sig ikke om at blive efterladt alene.
De kan både være [[langhåret]] og [[korhåret]].


==Oprindelse==
==Oprindelse==
Den Islandske Fårehund blev bragt til [[Island]] af [[vikinger]]. Den har rødder tilbage fra [[Norden]].
Den Islandske Fårehund blev bragt til [[Island]] af [[vikinger]]. Den har rødder tilbage fra [[Norden]] og er således en [[urnordisk]] [[spidshund]].

==Udbredelse==
<i>Tekst mangler..</i>


==Pels==
==Pels==
Den Islandske Fårehund's [[pels]] tørrer hurtigt og er meget [[renlig]]. Hunden fryser ikke når den er i [[vand]], da den har en [[underuld]] der beskytter den fra at få vand på [[hud]]en. Alle islandske fårehunde har noget hvidt på sig (fx: en hvid [[pote]]). Den mest normale farve inden for denne race er rød.
Den Islandske Fårehund's [[pels]] tørrer hurtigt og er meget renlig. Hunden fryser ikke når den er i [[vand]], da den har en [[underuld]] der beskytter den fra at få vand på [[hud]]en. Alle islandske fårehunde et hvidt islæt (for eksempel en hvid [[pote]]). Den mest normale farve er rød.


[[Kategori:Hunderacer]]
[[Kategori:Hunderacer]]

Versionen fra 8. feb. 2012, 17:06

Islandsk fårehund

Islandsk Fårehund (Islandsk: íslenskur fjárhundur) er en hunderace. Den er blandt andet i familie med Finsk Laphund. Den islandske fårehund er den eneste hunderace der stammer fra Island. Den er lærenem og kræver normal motion. Den er en livlig familiehund og den vil hurtigt knytte sig til sin ejer; den bryder sig ikke om at blive efterladt alene. Racen har et medfødt instinkt til at gø.

Islandske fårehunde kan have flere forskellige farver og aftegninger, der er unikke for hvert enkelt individ. Nogle islandske fårehunde har ulvekløer. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de islandske fjelde. Pelsen kan både være lang- og korthåret.

Oprindelse

Den Islandske Fårehund blev bragt til Island af vikinger. Den har rødder tilbage fra Norden og er således en urnordisk spidshund.

Pels

Den Islandske Fårehund's pels tørrer hurtigt og er meget renlig. Hunden fryser ikke når den er i vand, da den har en underuld der beskytter den fra at få vand på huden. Alle islandske fårehunde et hvidt islæt (for eksempel en hvid pote). Den mest normale farve er rød.