Forskel mellem versioner af "Islandsk fårehund"

Spring til navigation Spring til søgning
466 bytes fjernet ,  for 9 år siden
m
Oprydning
m (Oprydning)
[[Fil:Icelandic Sheepdog Alisa von Lehenberg.jpg|thumb|Islandsk fårehund]]
 
'''Islandsk Fårehund''' ([[Islandsk]]: ''íslenskur fjárhundur'') er en [[hunderace]]. Den er blandt andenandet i familie med [[Finsk Laphund]]. Den Islandskeislandske Fårehundfårehund er den eneste [[hunderace]] der stammer fra [[Island]]. Den er lærenem og kræver normal [[motion]]. Den er en livlig [[familiehund]] og den vil hurtigt knytte sig til sin [[ejer]]; den bryder sig ikke om at blive efterladt alene. Racen har et medfødt [[instinkt]] til at gø.
 
Islandske fårehunde kan have flere forskellige [[farve]]r og aftegninger, der er unikke for hvert enkelt individ. Nogle islandske fårehunde har [[ulvekløer]]. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de islandske [[fjeld]]e. Pelsen kan både være lang- og korthåret.
Den er meget [[lærenem]] og kræver normal [[motion]]. Den er en god og livlig [[familiehund]] og den vil hurtigt knytte sig til den [[ejer]].
Dog har denne race et medfødt [[instinkt]] til at gø.
 
Islandske fårehunde kan have mange forskellige farver, og [[aftegn]]. Alle Islandske fårehunde ser forskellige ud. De er ligesom [[Border Collie]]n meget lærenemme.
Nogle Islandske Fårehunde har det man kalder for [[ulvekløer]]. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de Islandske [[fjelde]].
Islandske fårehunde er en [[familiehund]]. Det er en [[urnordisk]][[spidshund]], der på islandsk hedder <i>íslenskur fjárhundur</i>. Den er meget livlig og kræver nogenlunde normal [[motion]].
Dog skal den også motiveres en del, både [[fysisk]] og [[mental]]t. En Islandsk Fårehund knytter sig hurtigt til sin [[ejer]], og da det er en [[familiehund]] bryder den sig ikke om at blive efterladt alene.
De kan både være [[langhåret]] og [[korhåret]].
 
==Oprindelse==
Den Islandske Fårehund blev bragt til [[Island]] af [[vikinger]]. Den har rødder tilbage fra [[Norden]] og er således en [[urnordisk]] [[spidshund]].
 
==Udbredelse==
<i>Tekst mangler..</i>
 
==Pels==
Den Islandske Fårehund's [[pels]] tørrer hurtigt og er meget [[renlig]]. Hunden fryser ikke når den er i [[vand]], da den har en [[underuld]] der beskytter den fra at få vand på [[hud]]en. Alle islandske fårehunde har nogetet hvidt på sigislæt (fx:for eksempel en hvid [[pote]]). Den mest normale farve inden for denne race er rød.
 
[[Kategori:Hunderacer]]
17.608

redigeringer

Navigationsmenu