Forskel mellem versioner af "Brugerdiskussion:Philaweb"

Spring til navigation Spring til søgning
m
Automatisk arkivering af diskussionsside
m (Automatisk arkivering af diskussionsside)
| archivesize = bynum: 20
| archiveprefix = Arkiv
| lastarchive = 0812. JanFeb 2012 1821:3717| hidden = nej
}}</center>
 
 
* [[/Arkiv 1/]]
 
== Kildehenvisninger ==
Så vidt jeg ved har vi ikke noget i [[Wikipedia:Stilmanual|stilmanualen]] der hedder "Kildehenvisninger" der imod noget der hedder "Kilder" og noget der hedder "Eksterne henvisninger". Det er i hvert fald de betegnelser, der benyttes i alle andre end dine artikler. Hvordan du så vil fordele dine links mellem disse to overskrifter er lige meget for mig. Men normalt er kilder det du kalder "inline kilder", og eksterne henvisninger det du kalder "kilder". I hvert fald eksisterer ''Kildehenvisninger'' ikke i stilmanualen!
 
Iøvrigt finder jeg det "naturligt" at placere dine såkaldte "inline kilder" over "Eksterne henvisningere". Det er vel naturligt at vi ''først'' kildebelægger vores tekst og derefter henviser til andre eksterne informationer. [[Bruger:PerV|mvh Per (PerV)]] 28. jan 2012, 22:24 (CET)
 
:Ifølge det farvelagte skema under [[WP:Stilmanual#Artiklens opbygning|artiklens opbygning]] benyttes hhv. "noter" og "kildehenvisninger". Desuden siger teksten også: "''Men der er [http://da.wikipedia.org/w/wiki/Wikipedia-diskussion:Stilmanual#Stil_for_opbygning_af_artikler ved diskussion] opnået [[WP:KON|konsensus]] om opbygningen angivet til højre, idet den højest er en overordnet retningslinje og der altid skal være så meget fleksibilitet indbygget, at folk ikke lader sig begrænse af den. Det vil sige, at såfremt det du skriver om, virker meget bedre på en anden måde, så skriv det på den måde.''" Det tolker jeg som om der ikke er en nagelfast opskrift på en rigtig (eller forkert) måde at gøre ting på.
:Desuden, så synes jeg det er noget af en påstand, at jeg er den eneste der benytter nogle betegnelser, der adskiller sig fra "alle andre". Det ved jeg ved selvsyn jeg ikke er. Og, nu skal jeg vel ikke lade mig begrænse af hvad du finder "naturligt"? [[Bruger:Philaweb|Philaweb]] 28. jan 2012, 22:44 (CET)
 
::Sikkert er det noget af en"påstand", men uanset hvad du siger er der i følge dig selv opnået "konsensus" om følgende rækkefølge:
:#Artiklens introduktion
:#Hovedteksten
:#Forfatterskab, Galleri
:#Noter, Konkrete kildehenvisninger og noter (d.v.s. <nowiki>{{reflist}} el. <references /></nowiki>)
::OG først derefter:
 
::5. Eksterne henvisninger, Officiel(le) hjemmeside(r), generelle kilder og henvisninger
 
::''Altså'' det jeg omtalte som "naturligt", at belægge artiklen med kilder ''før'' "Eksterne henvisninger" er hvad der er opnået konsensus om.
 
::Du kan helt sikkert selv vælge om din overskrift over reflisten skal være "Noter", "Konkrete kildehenvisninger og noter" eller sikkert endda bare "Kilder", men der er ingen tvivl om at refslisten skal stå før det du kalder "Kilder", men som stilmanualen kalder "Eksterne henvisninger". [[Bruger:PerV|mvh Per (PerV)]] 28. jan 2012, 23:10 (CET)
 
:::"''uanset hvad du siger er der i følge dig selv opnået "konsensus" om følgende rækkefølge''". Nej Per, ifølge hvad jeg siger, er der opstået konsensus om en langt mere nuanceret holdning end den det lader til du ønsker at repræsentere. Men lad nu det ligge.
:::Havde du rent faktisk undersøgt mine snart 1.400 artikler, så ville du vide, at jeg har ændret praksis fra de første jeg oprettede til dem jeg opretter nu. Nu lader jeg altid eksterne henvisninger komme sidst inden jeg begynder på skabeloner og kategorier. Og ja, jeg synes også det virker mere "naturligt" at placere kilder (med underrubrikkerne noter og kildehenvisninger) før eksterne henvisninger.
:::Jeg vil desuden tilføje, at når jeg opretter en artikel fra scratch, dvs. fra bunden (hvilket jeg angiver i artiklens historik), og der ikke findes en artikel i forvejen på andre sprog, så angiver jeg altid mit materiale som kilder - ikke som eksterne henvisninger. Det er grunden til jeg har tilbageført nogle af dine ændringer i [[Skegrie mölla]]. Eksterne henvisninger benytter jeg til materiale der (endnu) ikke er blevet behandlet, for jeg opretter kun [[Bruger:Philaweb/WikiProjekt 365|stubber]] for tiden. [[Bruger:Philaweb|Philaweb]] 28. jan 2012, 23:46 (CET)
12.785

redigeringer

Navigationsmenu