Eschede-ulykken: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
VolkovBot (diskussion | bidrag)
m r2.7.2) (Robot ændrer ru:Крушение ICE у Эшеде
Linje 32: Linje 32:
[[pl:Katastrofa kolejowa w Eschede]]
[[pl:Katastrofa kolejowa w Eschede]]
[[ro:Accidentul feroviar de la Eschede]]
[[ro:Accidentul feroviar de la Eschede]]
[[ru:Железнодорожная катастрофа под Эшеде]]
[[ru:Крушение ICE у Эшеде]]
[[sk:Železničná nehoda v Eschede]]
[[sk:Železničná nehoda v Eschede]]
[[sv:Järnvägsolyckan i Eschede]]
[[sv:Järnvägsolyckan i Eschede]]

Versionen fra 23. feb. 2012, 08:06

Den 3. juni 1998 skete Eschede-ulykken, en af de alvorligste jernbaneulykker i Tyskland nogensinde, da ICE 884 Wilhelm Conrad Röntgen afsporedes ved Eschede. 101 personer omkom ved ulykken og 88 blev alvorligt kvæstet.

Ulykken i Eschede

Onsdag den 3. juni 1998 var ICE 884 Wilhelm Conrad Röntgen på vej fra München til Hamburg. Ved Eschede var hastigheden omkring 200 km/t. Cirka 2 km før Eschede brød en defekt hjulring på forreste vogns tredje aksel sammen og ved et efterfølgende sporskifte ved indkørslen til Eschede afsporedes toget kl. 10.49. Den forreste motorvogn blev revet løs fra resten af toget og fortsatte næsten uden skader gennem Eschede, indtil den automatisk blev bremset.

Togets tredje vogn stødte mod bropillerne på en vejbro, og dette sammenstød fik den fjerde vogn til at løfte sig og ramme broen på en måde, der fik denne til at bryde sammen.

Brodækket faldt ned over bageste del af femte vogn og maste denne fuldstændig, og de efterfølgende vogne, 6 til 12, pressedes i zig-zag sidelæns op mod broen og blev svært beskadiget, medens den bageste motorvogn afsporedes og kørte ind i vragdyngen.

Ulykken fik de europæiske myndigheder til at se nærmere på andre tog. Således resulterede det alene i Tyskland i, at man i løbet af et par uger udskiftede samtlige lignende hjul på togene. Desuden indledte man i Frankrig en lignende undersøgelse af TGV-togene, som ICE-teknologien er inspireret af.

Eksterne henvisninger

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Skabelon:Link GA