Charlotte Schimmelmann: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
151 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
m (Robot: Tilføjer kategorien Personer i Dansk Biografisk Leksikon; kosmetiske ændringer)
[[Fil:Charlotte Schimmelmann.jpg|thumb|Charlotte Schimmelmann, af [[Cornelius Høyer]]]]
'''Magdalene Charlotte Hedevig [[Lensgreve|lensgrevinde]] [[Schimmelmann]]''', Charlottefødt '''Schubart''' ([[10. august]] [[1757]] på [[Fossum]] eller [[Borrestad]] i [[Norge]] - [[2. december]] [[1816]]) var en dansk adelsdame. Hun var datter af oberstlieutenant[[oberstløjtnant]] Carl Rudolf Schubart og Inger født [[Løvenskiold]] og blev [[grevinde]] efter sit ægteskab.
 
Kun to år gammel mistede Charlotte faren, men fik trods morens små kår en fortræffelig opdragelse, især under tilsyn af sin [[fadder|gudmoder]], den udmærkede [[gehejmeråd]]inde M.C.H. Løvenskiold, født Numsen, på [[Løvenborg]]. Her oplevede hun for første gang det elegante liv og fulgte årets gang på et stort gods. Fru Løvenskiold var belæst, dannet og velinformeret, hvorimod hendes mand Severin Løvenskiold var en bondsk storgodsejer.
 
Familien Løvenskiold var norsk og havde tjent formuer på tømmerhandel, som den bl.a. investerede i et af palæerne på Amalienborg. Familien Løvenskiold opfattede Charlottes mors ægteskab med den forarmede Schubart som en kolossal og tragisk mesalliance. Den tog sig af børnene, gav dem en uddannelse, men overvejede åbenbart aldrig at tilbyde døtrene en egentlig medgift.
 
[[Kategori:Slægten Schimmelmann|Charlotte]]
[[Kategori:Personer i Dansk Biografisk Leksikon]]
[[Kategori:Grevinder fra Danmark]]
[[Kategori:Personer i Dansk Kvindebiografisk Leksikon]]
 
[[en:Charlotte Schimmelmann]]
111.163

redigeringer

Navigationsmenu