Selskabsform: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m ændre sorteringsnøgle til Kategori:Virksomhedsformer
Linje 28: Linje 28:
* [[Europæiske Økonomiske Firmagrupper]] (EØFG)
* [[Europæiske Økonomiske Firmagrupper]] (EØFG)
* [[Europæiske Andelsselskaber]] (SCE)
* [[Europæiske Andelsselskaber]] (SCE)

==Eksterne henvisninger==
[http://ivaekst.dk/spoergsmaal_svar/10/faa-raadgivning-om-virksomhedsformer--as-aps-is-holding Få rådgivning om virksomhedsformer] på [http://ivaekst.dk ivaekst.dk]


[[Kategori:Selskabsret]]
[[Kategori:Selskabsret]]

Versionen fra 6. mar. 2012, 12:53

En virksomhedsform eller en selskabsform er forskellige måder at organisere sig på, når man vil drive virksomhed. De forskellige selskabsformer har forskellige regler, for eksempel om kapitalkrav, omsættelighed og hæftelse.

Selskabsformer i Danmark

I Danmark findes der to virksomhedsformer:

Privat ejet virksomhed:

I de privat ejede virksomheder hæfter ejeren eller ejerne personligt for virksomheden. Ved en konkurs i en personlig ejet virksomhed, vil der kunne gøres udlæg i hele ejerens formue. I interessentskabet, der kan have flere ejere, hæfter alle ejerne solidarisk for virksomheden. Det betyder, at kreditorerne kan hente hele deres tilgodehavende hos kun én af ejerne, hvis kun denne er i stand til at betale det tilgodehavende beløb.

Selskabsformen:

I selskabsformen er det selskabet, som hæfter ved en evt. konkurs. Kreditorerne kan som udgangspunkt kun gøre udlæg i indskudskapitalen. Der er altså ingen personlig risiko for aktionerne eller anpartsholderne, medmindre disse har stillet garanti for selskabet.

Europæiske selskabsformer

Eksterne henvisninger

Få rådgivning om virksomhedsformerivaekst.dk