Minecraft: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m commonsfix
kilde mangler + fjerner unødvendig sætning
Linje 22: Linje 22:
}}
}}
'''Minecraft''' er et sandkasse-computerspil som er kodet i Java, inspireret af [[Infiniminer]], og skabt af [[Markus "Notch" Persson]] og bliver i øjeblikket opdateret og vedligeholdt af selskabet [[Mojang AB]] som blev stiftet af Notch.
'''Minecraft''' er et sandkasse-computerspil som er kodet i Java, inspireret af [[Infiniminer]], og skabt af [[Markus "Notch" Persson]] og bliver i øjeblikket opdateret og vedligeholdt af selskabet [[Mojang AB]] som blev stiftet af Notch.
Man styrer en person som kan ødelægge eller skabe blokke, skabe strukturer, kreationer og kunst enten alene eller med andre spillere. Det overordnede mål i spillet er at samle ressourcer og bygge sikre strukturer for at overleve mod monstre der kommer frem i mørket. I dag har Minecraft over 22 millioner registrerede brugere, og af dem er der over 5 millioner "Alpha kontoer". Da tallet hele tiden stiger kan du ikke være sikker på de her tal. eventuelt gå ind på deres [[hjemmeside]]. Den 18 februar 2012 havde Minecraft solgt 5 millioner købte spil.
Man styrer en person som kan ødelægge eller skabe blokke, skabe strukturer, kreationer og kunst enten alene eller med andre spillere. Det overordnede mål i spillet er at samle ressourcer og bygge sikre strukturer for at overleve mod monstre der kommer frem i mørket. I dag har Minecraft over 22 millioner registrerede brugere, og af dem er der over 5 millioner "Alpha konti".{{kildemangler}} Den 18 februar 2012 havde Minecraft solgt 5 millioner købte spil.
== Marketing ==
== Marketing ==
Som [[Mojang AB]] selv har sagt har de ikke brugt en eneste øre på marketing eller reklame. Spillet er blevet kendt ved hjælp af mund-til-mund teknikken men det kom også i DR's Troldspejlet i efteråret 2010.
Som [[Mojang AB]] selv har sagt har de ikke brugt en eneste øre på marketing eller reklame. Spillet er blevet kendt ved hjælp af mund-til-mund teknikken men det kom også i DR's Troldspejlet i efteråret 2010.

Versionen fra 9. mar. 2012, 23:48

Minecraft
Fil:Minecraft Beta 1.8.jpg
Startmenuen for Minecraft Beta
Generelle oplysninger
Udvikler Mojang
Udgiver Mojang
Serie Minecraft Rediger på Wikidata
Designer Markus "Notch" Persson
Programmør Jens Bergensten Rediger på Wikidata
Komponist C418
Kumi Tanioka
Gareth Coker
Lena Raine Rediger på Wikidata
Distributør PlayStation Store
Microsoft Store
Nintendo eShop
App Store
Google Play Rediger på Wikidata
Motor Lightweight Java Game Library Rediger på Wikidata
Udgivet Classic: 17. maj, 2009
Indev: 23. december, 2009
Infdev: 27. februar, 2010
Alpha: 28. juni, 2010
Beta: 20. december, 2010
Fuld Version: 18. november, 2011
Seneste version 1.2.3 (Fuld version)
Genre Sandbox, Adventure
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Java platform
Java applet
Android
Ios
Eksterne links
Minecraft.net
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Minecraft er et sandkasse-computerspil som er kodet i Java, inspireret af Infiniminer, og skabt af Markus "Notch" Persson og bliver i øjeblikket opdateret og vedligeholdt af selskabet Mojang AB som blev stiftet af Notch. Man styrer en person som kan ødelægge eller skabe blokke, skabe strukturer, kreationer og kunst enten alene eller med andre spillere. Det overordnede mål i spillet er at samle ressourcer og bygge sikre strukturer for at overleve mod monstre der kommer frem i mørket. I dag har Minecraft over 22 millioner registrerede brugere, og af dem er der over 5 millioner "Alpha konti".[kilde mangler] Den 18 februar 2012 havde Minecraft solgt 5 millioner købte spil.

Marketing

Som Mojang AB selv har sagt har de ikke brugt en eneste øre på marketing eller reklame. Spillet er blevet kendt ved hjælp af mund-til-mund teknikken men det kom også i DR's Troldspejlet i efteråret 2010.

Minecraft blev først rigtig populært henad i efteråret 2010.

MineCon

MineCon er en årlig Minecraft Convention.

31. august 2010 afholdtes MineCon for første gang, Det var, på trods af navnet, egentligt blot en spontan samling af lidt over 50 Minecraft fans i Bellevue, Washington.

I 2011 blev det næste "MineCon" afholdt, og denne gang under lidt mere officielle former. Arrangementet foregik i Las Vegas den. 18 - 19 november, hvor det færdige Minecraft blev endeligt udgivet. 4.500 fans i alderen 2-70 år, fra 23 lande, deltog[1]. Alle der købte en billet fik endvidere en speciel kappe i Minecraft, som kun Mojang medarbejdere normalt kan få.

Gameplay

Fil:Minecraft Beta 1.0.2 crafting a stone axe.png
Man er her i gang med at "crafte" en stenøkse.

Selve hele Minecraft går ud på at konstruere og overleve. Hele Minecraft verdenen er opbygget af forskellige firkantede blokke, som hver især er/gør forskellige ting.

Som nævnt har alle blokke hver deres funktion/brug og udseende, af eksempler kan tages at mange af de ting vi finder i den virkelige verden som jord, sand, græs, løse sten, hårde sten,grus, træer, blade osv.
Alle disse firkantede blokke bestående af forskellige ting kan man så "hugge" fra jorden man er på og bruge dem i forskellige kombinationer der giver brugeren værktøjer og nye blokke som f.eks. mursten, sandsten, døre, trapper, stiger og lign.

Efter det er der frit slag til brugeren hvoraf man bare kan bygge som man vil. Dog er der nogle forskelligheder fra singleplayer(SP) til multiplayer(MP) hvor at MP kan være tilpassede server hvor brugen af blokkene ændres og andre restriktioner samt yderliger muligheder som at flyve og lign.

Creative

I kreativ tilstand, kan spilleren ikke miste liv af miljøet eller monstrene.man er ikke påvirket af sult,og kan flyve frit rundt i spillets verden. Spilleren har også adgang til ubegrænsede ressourcer eller elementer gennem fortegnelsen menuen, og kan placere eller fjerne dem med det samme(ressourcerne). Alle væsener i spillet, herunder fjendtlige monstre, de kan stadig forekomme under rette forhold, men de kan ikke angribe spilleren.

Classic

den først version af Minecraft er tilgængelige for registered bruger. I modsætning til Minecraft Alpha, er klassik gratis at spille. Den fungerer meget på samme måde som Creative tilstand, derved kan spillerne opbygge eller ødelægge verden, enten alene eller i en multiplayer-server. Der er ingen skabninger i denne i klassisk. Lava vil ikke skade spilleren. Men nogle blokke fungere anderledes deres adfærd senere blev ændret under udvikling. For eksempel i Classic-tilstand vil TNT fungerer som enhver anden blok og bryder, når de rammes, men i nyeste update, vil detonere efter sikringen er tændt.

Vinde kriterierne

Selvom Minecraft er for det meste et sand-kasse spil, indeholder det nogle eventyrelementer. Målet kan opnås ved at nå en alternativdimension kendt som The End og besejre den dødelige Enderdragon, der flyver rundt. Denne dimension er også hjemsted for Endermen, en race af tilsyneladende følende væsener, som er sjældent set på de landjorden. For at finde The End, må man finde de underjordiske ruiner først. En af gammel civilisation Ved at slå chef væsenet ihjel, får spilleren lov til at forlade dimension via en portal, der vil frembringe spillets afslutning sekvens og kreditter. Derefter vil spilleren komme tilbage til den originale verden. Når man har dræbt end dragon kommer man cirka 100 levels op.

Kilder

Eksterne henvisninger

computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.