Hjælp:Kom hurtigt i gang: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
Gendannelse til seneste version ved EPO, fjerner ændringer fra 62.107.175.152 (diskussion | bidrag)
m (Gendannelse til seneste version ved EPO, fjerner ændringer fra 62.107.175.152 (diskussion | bidrag))
Du bør nu have et stort tekstfelt hvor du kan rette i den eksisterende side eller begynde den nye.
 
== Trin 2: De basale elementer ==
C. LAUTRUP født i 1931,viste allerede i bandomsårende sit talenet for malerkunsten, men da faderen der var manufaturhandler i viborg, ønskede at han skulle have en borgerlig uddannelse, kom han i dekoratørlære.
i begyndelsen måtte han derfor dyrke malerkunsten som hobby, men efterhånden som hans billeder blev meget efterspurgte, opgav han sit borgerlige erhverv for fuldt ud at hellige sig malerkunsten.
 
Wiki-syntaksen tilbyder som sagt en masse muligheder, men man behøver stort set kun kende 3-4 stykker:
C. Lautrup, der borset fra et kortere ophold i Hamburg, er autodidakt, er som maler en lysende naturalist med forkælighed for hav og klitter. teknikken får man aldrig lov til at tage magten fra det umiddelbare.
 
* '''Fed tekst''' skrives med tre anførselstegn før og efter, dvs. <tt><nowiki>'''fed tekst'''</nowiki></tt> bliver til '''fed tekst'''. Det er kutyme at starte en artikel med en sætning hvor opslagsordets navn er i fed tekst.
Gennem sine mange udstillinger har C.Lautrup høstet megen anerkendelse såvel hos pressen, som hos det brede publikum, og der er kun grund til at tro, at han fremover vil slå sit navn yderligere fast
* Links til andre opslagsord sættes mellem dobbelte firkantede klammer, dvs. <tt><nowiki>[[Matematik]]</nowiki></tt> bliver til [[Matematik]].
* Hvis du vil have linket til at vise en anden tekst end det opslagsord det henviser til, bruger du en lodret streg mellem teksten og opslagsordet: <tt><nowiki>[[Lars Løkke Rasmussen|statsministeren]]</nowiki></tt> bliver til [[Lars Løkke Rasmussen|statsministeren]].
* Overskrifter på afsnit skrives med et antal lighedstegn der svarer til niveauet, <tt><nowiki>== Overskrift ==</nowiki></tt> bliver til
 
==Overskrift==
* Når beskrivelsesfeltet er udfyldt klikker du "Gem side". Dine rettelser eller den nye artikel bliver straks en del af Wikipedia.
 
== Trin 3: Skriv løs ==
C. lAUTRUP
 
Når man starter på Wikipedia, er det vigtigste at man fylder viden ind i artiklerne. Du behøver ikke bekymre dig så meget om formatering i starten; typisk vil nogen se din artikel kort efter du har oprettet den og rette den til så den passer ind i stilen. Med tiden vil du få fornemmelsen af hvordan artikler skal se ud. Wikipedia har en hel [[Wikipedia:stilmanual|stilmanual]], hvis du ønsker at kende detaljerne.
 
Selv om Wikipedia giver alle mulighed for at redigere, er der naturligvis nogle begrænsninger. Det er et absolut og ufravigeligt krav, at du skriver ud fra et [[Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt|neutralt synspunkt]] (NPOV i Wikipedia-jargon, dette står for Neutral Point of View). Det betyder for det første at du skal undgå personlige synspunkter, men også at du skal præsentere begge sider af kontroversielle emner, undlade nedladende beskrivelser af synspunkter du ikke er enig i, m.m. Mere om dette på [[Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt]].
 
Hvis du vil skrive på Wikipedia mere end nogle få gange, kan det anbefales at registrere sig. Du vil bl.a. få adgang til en funktion der tillader dig at overvåge sider der interesserer dig (for det meste sider du selv har redigeret) for ændringer, og dine redigeringer bliver markeret med dit navn osv.
 
Du skal også være forberedt på at der bliver rettet i det du skriver, uden at nogen spørger dig til råds. Tag dette i en positiv ånd, det er for det meste udtryk for "teamwork". Der er visse brugere (også blandt administratorerne) der er meget pedantiske, og som man tit kan få indtrykket af er på nakken af én. I sådanne tilfælde skal du huske at det sjældent er dig personligt der er problemet, men blot at de har en meget præcis opfattelse af hvordan Wikipedia artikler skal se ud osv. Dvs. lad dig ikke skræmme væk, men tag diskussionen med vedkommende eller træk på skulderen og lad det være.
 
Hvis nogen gentagne gange retter noget du har skrevet til noget der er direkte forkert, kan du diskutere det med den bruger der har rettet det på enten brugerens eller sidens diskussionsside. Hvis nogen er direkte destruktive, kan de udelukkes midlertidigt eller permanent - det gælder i øvrigt også dig selv! Når det er sagt skal man vide at man for det meste får lang snor på Wikipedia.
 
== Trin 4: Videre med Wikipedia ==
104.453

redigeringer

Navigationsmenu