Det er det: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Småting. Pladetitler i kursiv mm.
No edit summary
Linje 26: Linje 26:
* [[Lars Hybel]] (kor)
* [[Lars Hybel]] (kor)
* Jørgen Borg, Lars Jacobsen (fotos)
* Jørgen Borg, Lars Jacobsen (fotos)
* Ole Lauritsen (teknik)<br><ref>http://www.gnags.dk/Udgivelser/Albums/CD/Cdsider/Deterdet.htm (læst 10-03-2012)</ref>
* Ole Lauritsen (teknik)<br><ref>[http://www.gnags.dk/Udgivelser/Albums/CD/Cdsider/Deterdet.htm ''Det er det'' på Gnags.dk] (læst 10-03-2012)</ref>
|Anmeldelser =
|Anmeldelser =
|Hitlister =
|Hitlister =
Linje 39: Linje 39:
'''''Det er det''''' er navnet på [[Gnags]]' tredje studiealbum, udgivet i 1976. Det er som det første Gnags-album indspillet i eget [[pladestudie]], [[Feedback-studiet]]<ref>Deleuran, Peter & Jan Knus (1985): <i>Gnags - Kan i høre noget</i>. [[Aarhus]]: [[Forlaget Modtryk]], s. 32</ref>.
'''''Det er det''''' er navnet på [[Gnags]]' tredje studiealbum, udgivet i 1976. Det er som det første Gnags-album indspillet i eget [[pladestudie]], [[Feedback-studiet]]<ref>Deleuran, Peter & Jan Knus (1985): <i>Gnags - Kan i høre noget</i>. [[Aarhus]]: [[Forlaget Modtryk]], s. 32</ref>.


Indspilningsprocessen for denne plade var ret primitiv, da Feedback-studiet på dette tidspunkt kun rådede over to almindelige spolebåndoptagere hver med to spor. Dette indebar, at man først indspillede f.eks. rytmegruppen samlet på den første båndoptager, hvorefter musikken blev spillet over på den anden båndoptager, hvor der samtidig tilføjedes flere instrumenter samt vokal.<ref>Lydklip: "Indspilning på to spor". Findes på: Søholm, Dorte (2011): <i>Da Gnags skrev rockhistorie i Feedback Studiet</i>. http://www.dengamleby.dk/gnags-feedback/ (læst 07-03-2012)</ref>. Dermed var der ikke mulighed for efterfølgende mixning.
Indspilningsprocessen for denne plade var ret primitiv, da Feedback-studiet på dette tidspunkt kun rådede over to almindelige spolebåndoptagere hver med to spor. Dette indebar, at man først indspillede f.eks. rytmegruppen samlet på den første båndoptager, hvorefter musikken blev spillet over på den anden båndoptager, hvor der samtidig tilføjedes flere instrumenter samt vokal.<ref>Lydklip: "Indspilning på to spor". Findes på: Søholm, Dorte (2011): [http://www.dengamleby.dk/gnags-feedback/ "Da Gnags skrev rockhistorie i Feedback Studiet"] (læst 07-03-2012)</ref>. Dermed var der ikke mulighed for efterfølgende mixning.


Nummeret "Ulvetid" blev samme år også udgivet på ''[[Christianiapladen]]''. "Når det bli'r til noget" og "Det er det" har nøjagtig den samme tekst, mens musikken i de to numre er forskellig. Teksten til "Jeg kan ikke bygge dit paradis" senere blev genanvendt til nummeret "Paradis" (dog med et ny strofe tilføjet) på det følgende album, ''[[La' det gro]]'', igen med anderledes musik.<ref>Gnags.dk: tekster til hhv. [http://www.gnags.dk/Udgivelser/Albums/Lyrikker/Jegkaikkeyggeditparadis.htm "Jeg kan ikke bygge dit paradis"] fra ''Det er det'' og [http://www.gnags.dk/Udgivelser/Albums/Lyrikker/Paradis.htm "Paradis"] fra ''La' det gro''.</ref>
Nummeret "Ulvetid" blev samme år også udgivet på ''[[Christianiapladen]]''.


== Numre ==
== Numre ==
Linje 64: Linje 64:
== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==
*[http://www.discogs.com/Gnags-Det-Er-Det/master/311547 Discogs – Gnags – ''Det er det'']
*[http://www.discogs.com/Gnags-Det-Er-Det/master/311547 Discogs – Gnags – ''Det er det'']
*[http://www.gnags.dk/Udgivelser/Albums/CD/Cdsider/Deterdet.htm ''Det er det'' på gnags.dk (inkl. tekster)]
*[http://www.gnags.dk/Udgivelser/Albums/CD/Cdsider/Deterdet.htm ''Det er det'' på Gnags.dk (inkl. tekster)]


[[Kategori:Album fra 1976]]
[[Kategori:Album fra 1976]]

Versionen fra 14. mar. 2012, 20:05

Det er det
Studiealbum af Gnags
Indspillet Feedback-studiet
Udgivet 1976
Genre Rock
Spor 11
Sprog Dansk
Udgiver Genlyd
Producer Gnags
 Musikere

Gnags:

Øvrige medvirkende:

  • Jørn Kokkendorff (koklokke på "Det er det")
  • Poul Ehlers (cello på "Intro")
  • Ole Kühl (saxofon på "Hvor vejene fører os hen")
  • Flemming Fiol (violin på "Jeg kan ikke bygge dit paradis"
  • Hans Andersen (tuba på "Hvis jeg kunne...")
  • Henning Stærk (kor)
  • Lars Hybel (kor)
  • Jørgen Borg, Lars Jacobsen (fotos)
  • Ole Lauritsen (teknik)
    [1]
Gnags-kronologi
← Forrige
Del af en ring (1975)
Det er det (1976) Næste
La' det gro (1977) →

Det er det er navnet på Gnags' tredje studiealbum, udgivet i 1976. Det er som det første Gnags-album indspillet i eget pladestudie, Feedback-studiet[2].

Indspilningsprocessen for denne plade var ret primitiv, da Feedback-studiet på dette tidspunkt kun rådede over to almindelige spolebåndoptagere hver med to spor. Dette indebar, at man først indspillede f.eks. rytmegruppen samlet på den første båndoptager, hvorefter musikken blev spillet over på den anden båndoptager, hvor der samtidig tilføjedes flere instrumenter samt vokal.[3]. Dermed var der ikke mulighed for efterfølgende mixning.

Nummeret "Ulvetid" blev samme år også udgivet på Christianiapladen. "Når det bli'r til noget" og "Det er det" har nøjagtig den samme tekst, mens musikken i de to numre er forskellig. Teksten til "Jeg kan ikke bygge dit paradis" senere blev genanvendt til nummeret "Paradis" (dog med et ny strofe tilføjet) på det følgende album, La' det gro, igen med anderledes musik.[4]

Numre

Side 1

  1. "Når det bli'r til noget" (4:27)
  2. "Intro" (1:10)
  3. "Hvor vejene fører os hen" (5:40)
  4. "Hvis jeg kunne..." (2:35)
  5. "Jeg kan ikke bygge dit paradis" (4:20)
  6. "En sommernat" (3:10)

Side 2

  1. "Ulvetid" (2:40)
  2. "Det er vist på tide" (5:00)
  3. "For glæden og kærligheden" (4:02)
  4. "Det er det" (4:25)
  5. "Helt om igen" (4:45)

Noter

  1. ^ Det er det på Gnags.dk (læst 10-03-2012)
  2. ^ Deleuran, Peter & Jan Knus (1985): Gnags - Kan i høre noget. Aarhus: Forlaget Modtryk, s. 32
  3. ^ Lydklip: "Indspilning på to spor". Findes på: Søholm, Dorte (2011): "Da Gnags skrev rockhistorie i Feedback Studiet" (læst 07-03-2012)
  4. ^ Gnags.dk: tekster til hhv. "Jeg kan ikke bygge dit paradis" fra Det er det og "Paradis" fra La' det gro.

Eksterne henvisninger