Sabah: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m r2.7.1) (Robot tilføjer ilo:Sabah
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (Robot tilføjer bg:Сабах
Linje 59: Linje 59:
[[ace:Sabah]]
[[ace:Sabah]]
[[ar:صباح (ماليزيا)]]
[[ar:صباح (ماليزيا)]]
[[bg:Сабах]]
[[bjn:Sabah]]
[[bjn:Sabah]]
[[ca:Sabah]]
[[ca:Sabah]]

Versionen fra 28. mar. 2012, 07:49

Sabah
Sabah
Delstaten Sabahs flag
Hovedstad Kota Kinabalu
Areal 76.115 km²
Befolkning 3.400.000 (Anslået 2007)
Malaysia Lov 1963 (document)
Aftale om Malaysia i Engelske tekster (dokument)

Sabah (tidligere Britisk Nordborneo) har siden 1963 været en delstat i Malaysia. Hovedstaden er Kota Kinabalu tidligere benævnt som Jesselton. Delstaten har et areal på 76.115 km². Sammen med Sarawak og øen Labuan udgør den de malaysiske provinser på Borneo. Borneo omfatter i øvrigt sultanatet Brunei mellem Sabah og Sarawak på nordkysten, samt den indonesiske provins Kalimantan. Sydøstasiens højeste punkt, Mt. Kinabalu på 4.095 m ligger i Sabah.

Nationalparker i Sabah

Der findes en række nationalparker og andre former for naturreservater i Sabah. De betegnes også statsparker, da de administreres af dets statslige organ Sabah Parks og ikke er underlagt et overordnet føderalt organ, der omfatter hele den malaysiske føderation. Udover disse nationalparker findes andre vildtreservater eller på anden måde fredede og beskyttede områder, som administreres af Sabah Forestry Department og/eller Sabah Foundation. Der findes følgende nationalparker, vildtreservater samt beskyttede og fredede naturområder:

Eksterne links

Asiens geografiSpire
Denne artikel om Asiens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi