Field Trial Springer Spaniel: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
mNo edit summary
Field Trial Springer Spaniel er en 'stødende' jagthund, der søger under bøssen, det vil sige jagthunden rejser bytet i det samme øjeblik, jagthunden har lokaliseret fasanen, kaninen eller haren etc.
 
Field Trial Springer Spaniel er særlig velegnet til jagt i områder med en tæt vildtbestand og har sin force i bevokset terræn, hvor vildtet traditionelt holder godt. Hunden avles i reglen med udpræget trang til at holde sig i nærheden af sin fører. F.T. Springer Spaniel har normalt et blidt og bøjeligt sind, men de kræver dog dressur før jagt. Specielt er det nødvendigt, at jægeren bruger meget tid på at indlære hunden den tætte kontakt. Kun hvis hunden går i et kort siksak-søg foran sin fører, vil jægeren få udbytte af jagten med sin hund. Det sigersiges lidt drilagtigt, at hunden skal pudse støvlerne, og at alt vildt, der rejses af hunden, skal kunne nedlægges inden for en afstand med haglbøssen. Den ideelle spaniel skal være modig og pågående i tæt vegetation, have en medfødt spontan apportering med blød mund og desuden besidde stor vandpassion.
 
Der hersker udbredt enighed blandt jægere og dyrlæger, at F.T. Springer Spaniel primært bør anskaffes med henblik på jagt, fordi hunden er avlet specielt til dette brug.
9.630

redigeringer

Navigationsmenu