Saltdiapir: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m figur
m linkfix
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Kalkgruber.png|thumb|right|Salthorst, der tvinger kalklagene op, så der kan laves kalkgruber som ved [[Mønsted]] og [[Daugbjerg]]]]En '''salthorst''' eller '''saltdiapir''' er en stor samling af fast [[stensalt]] i den dybe undergrund, som normalt har form som en svamp eller en omvendt dråbe. Mindre udviklede salt ophobninger kaldes saltpuder. En salthorst kan være flere tusinde meter høj og kan nå til jordens overflade <ref>[http://ordnet.dk/ddo/ordbog?aselect=salthorst&query=salte Den Danske Ordbog]</ref>.
[[Fil:Kalkgruber.png|thumb|right|Salthorst, der tvinger kalklagene op, så der kan laves kalkgruber som ved [[Mønsted]] og [[Daugbjerg Kalkgruber|Daugbjerg]]]]En '''salthorst''' eller '''saltdiapir''' er en stor samling af fast [[stensalt]] i den dybe undergrund, som normalt har form som en svamp eller en omvendt dråbe. Mindre udviklede salt ophobninger kaldes saltpuder. En salthorst kan være flere tusinde meter høj og kan nå til jordens overflade <ref>[http://ordnet.dk/ddo/ordbog?aselect=salthorst&query=salte Den Danske Ordbog]</ref>.


==Referencer==
==Referencer==

Versionen fra 7. apr. 2012, 15:26

Salthorst, der tvinger kalklagene op, så der kan laves kalkgruber som ved Mønsted og Daugbjerg

En salthorst eller saltdiapir er en stor samling af fast stensalt i den dybe undergrund, som normalt har form som en svamp eller en omvendt dråbe. Mindre udviklede salt ophobninger kaldes saltpuder. En salthorst kan være flere tusinde meter høj og kan nå til jordens overflade [1].

Referencer

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.